Huisartsen mogen kiezen voor huidige of vorige POH-s beleid

02-02-2022

Afgelopen weken ontvingen we verschillende klachten en vragen over de wijziging van de vergoeding praktijkondersteuners somatiek (POH-s). Er is bij een groep huisartsen onrust ontstaan over eventuele gevolgen van de verandering. Dat betreuren we.
Per 1 april 2022 bieden we huisartsen de mogelijkheid om te kiezen voor het huidige of het vorige POH-s beleid.

""

Waarom deze wijziging?

De wijziging in het beleid voor praktijkondersteuners is er op gericht huisartsen en praktijkondersteuners te ondersteunen bij de toenemende zorgvraag. Alle huisartsen én praktijkondersteuners zijn juist nu extra hard nodig. Daarom investeren we dit jaar ook miljoenen euro’s extra in de huisartsenzorg.

Keuze voor het huidige of vorige POH- s beleid

De overgangstermijn naar het nieuwe beleid was voor een aantal huisartsen te krap. Dat hadden we zorgvuldiger moeten doen. We hebben daarom besloten huisartsen een keuze te bieden. 
Vanaf 1 april 2022 kunnen huisartsen kiezen voor het huidige of voor het vorige POH-s beleid.

Keuze voor het huidige beleid 2022-2023

Bij keuze voor het huidige beleid declareert de POH-s voor de tijd buiten de ketenzorg de consulten, visites en verrichtingen die ze doet. Er is geen plafond meer zoals in de afgelopen jaren. 

Keuze voor het vorige beleid (zoals dat gold voor de periode 2020-2021)

Bij keuze voor het vorige beleid houden huisartsen een vaste vergoeding voor de POH-s. Vanaf 1 april kunnen zij dan volgens de voorwaarden in het vorige POH-s beleid declareren. In het eerste kwartaal dienen huisartsen gewoon consulten en verrichtingen te declareren. Het eventuele verschil in inkomsten compenseren we.  

Binnenkort ontvangen huisartsen aanvullende informatie om hen te helpen bij hun keuze.

Daarin worden beide opties toelicht, zodat huisartsen kunnen kiezen voor de optie die het beste bij hun praktijksituatie past. 

 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: