Zilveren Kruis bespaart opnieuw record aantal wachtdagen Verzekerden gemiddeld bijna 2 maanden sneller geholpen

02-02-2023

Ziek zijn vindt niemand leuk. Als je dan ook nog eens lang moet wachten op een behandeling, kan dat erg vervelend zijn. De afdeling zorgbemiddeling van Zilveren Kruis helpt verzekerden om deze wachttijden waar mogelijk te verkorten. “En met succes. In 2022 hebben onze zorgcoaches voor 14.500 Zilveren Kruis verzekerden de wachttijd met gemiddeld 50 dagen kunnen verkorten. In totaal bespaarden onze zorgcoaches afgelopen jaar 775.810 wachtdagen. Dit is opnieuw een recordaantal,” aldus Ron Kerklaan, manager Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis. 

Drie op de vier bemiddelingen slaagt 

“Drie op de vier verzekerden kunnen we helpen. En dat maakt me trots, ”, aldus Ron Kerklaan. “In 2022 zijn er 195.000 wachtdagen meer bespaard dan in 2021. Dat is een stijging van 34%. Maar ik ben vooral blij dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Afgelopen jaar ontvingen we 2.200 verzoeken meer dan het jaar daarvoor. Ook dat is een forse stijging. Verzekerden zijn blij als ze door onze bemiddeling eerder geholpen kunnen worden. En daar doen we het voor. Dit gaat overigens niet ten koste van andere wachtenden. We dringen niet voor maar zoeken samen met de klant een andere, snellere optie”

Meer dan bemiddeling naar een ziekenhuis of ZBC

Van het totale aantal geslaagde bemiddelingen werd in 50% van de gevallen een behandelplek gevonden in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC). Maar de zorgcoaches van Zilveren Kruis doen veel meer dan het vinden van een plek in een ziekenhuis of ZBC waar iemand eerder behandeld kan worden. Zo helpen ze bij het vinden van een huisarts en regelen personenalarmering. En ze beantwoorden vragen over geboortezorg, Gecombineerde Leefstijl Interventies en de kwaliteit van een groot aantal behandelingen. 

Ook het aantal bespaarde verzuimdagen steeg flink 

Met bijna 50.000 bespaarde verzuimdagen steeg ook dit aantal ten opzichte van vorig jaar (41.000). Een verzuimdag kost een werkgever zo’n €250. Zo helpen we dus zowel werknemers als werkgevers. 
 
Meer informatie over zorgbemiddeling en hoe je in contact komt met een van onze zorgcoaches vind je hier

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: