Zorgverzekering straks nog meer op maat vergelijken CZ, Menzis en Zilveren Kruis schrijven tender uit

18-05-2022
Zorgverzekeraars CZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben vergelijkers van zorgverzekeringen gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker. Zo wordt het vergelijken van zorgverzekeringen voor consumenten op inhoud net zo makkelijk als het vergelijken op prijs. En zijn nog meer vergelijkingen op maat mogelijk. 
""
Driekwart van de mensen die aan het eind van het jaar zorgverzekeringen vergelijken, doen dat om de goedkoopste zorgverzekering te vinden*.  Gebruikers van vergelijkingssites zijn over het algemeen tevreden.  1 op de 5 gebruikers wil echter ook graag inhoudelijke aspecten kunnen meewegen. 
Zij willen onder andere meer inzicht in het aanbod voor preventie en leefstijl, medicijnen en specifieke behandelingen.

Door het verder verbeteren van de vergelijkingen, verwachten de zorgverzekeraars dat het ook voor mensen die (meer) zorg gebruiken makkelijker wordt om zelf te zien of ze de voor hen beste verzekering kiezen. 

Afgelopen 2 maanden hebben CZ, Menzis en Zilveren Kruis gesprekken gevoerd met verschillende vergelijkers. Ook zij zien mogelijkheden. 
Daarom starten de zorgverzekeraars deze week het tendertraject, zodat na de zomer een aantal vergelijkers gecontracteerd kan worden en verzekerden eind van dit jaar al profijt hebben.

*blijkt uit onderzoek van Motivaction, maart 2022. 
 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: