Ziekenhuiszorg thuis Partners van Zilveren Kruis lopen aan kop

11-07-2022

Adviesbureau Gupta Strategists publiceert vandaag de studie ‘No Place Like Home The Sequel‘. Hierin hebben onderzoekers gekeken naar de ambitie en daadkracht van zorginstellingen om zorg buiten het ziekenhuis te verplaatsen. Ziekenhuizen waarmee Zilveren Kruis nauw samenwerkt, zoals Tergooi MC, St. Antonius, Isala en OLVG, komen als koplopers uit dit onderzoek naar voren. Tergooi MC komt zelfs als beste ziekenhuis in Nederland naar voren.

""

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: "Met diverse ziekenhuizen werken we aan het verzilveren van het enorme potentieel van digitale zorg. Met digitale zorg kunnen we de zorg beter en slimmer organiseren. Zodat patiënten veel vaker zorg krijgen die aansluit bij hun wensen. In het ziekenhuis als dat moet, in de eigen omgeving als dat kan. Hiermee houden we ook de zorg op lange termijn goed, toegankelijk en betaalbaar. "

Het onderzoek van Gupta is een herhaling van een studie uit 2016, waarbij ook werd gekeken naar initiatieven van zorginstellingen om zorg naar huis te brengen. De coronapandemie was aanleiding om hier opnieuw naar te kijken. 

Duurzaam anders organiseren

Janneke Brink-Daamen, voorzitter raad van bestuur van Tergooi MC: "Mooi dat het onderzoek van Gupta Strategists de landelijke vorderingen inzichtelijk maakt in het organiseren van zorg dichterbij patiënten. Als regio Gooi & Vechtstreek hebben we ‘Zorg Dichterbij’ al in 2018 volledig omarmd. De bouw van het nieuwe, kleinere ziekenhuis – waar Tergooi MC in mei 2023 naartoe verhuist - is een belangrijke katalysator voor deze transformatie. Samenwerking is de belangrijkste succesfactor. Dit is echt een gezamenlijke verdienste. Daarnaast is Zorg Dichterbij volledig geïntegreerd in de strategie van Tergooi MC en zijn zorgverleners altijd leidend in de verandering; medici en verpleegkundigen van Tergooi MC, huisartsen en specialisten Ouderengeneeskunde van onze partners. Zo zorgen we samen dat de beste zorg beschikbaar blijft voor alle inwoners van onze regio"

 

 

 

 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: