Premie Zilveren Kruis vastgesteld

12-11-2021

De premie van de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis, de Basis Zeker, is in 2022 € 131,45 per maand. De premieverhoging beperkt zich tot € 3,- per maand. Dat is lager dan de verwachting van het Ministerie van VWS.

De belangrijkste reden voor de stijging van de zorgpremie is de groei van de zorgkosten. Dat komt onder andere door uitbreiding van de basisverzekering, de toenemende vraag naar zorg en loonsverhoging van zorgpersoneel. Zilveren Kruis, dat onderdeel is van Achmea, vangt de groei deels op door de inzet van € 308 miljoen uit haar reserves.

Waar mogelijk zorg verminderen. Én voorkomen.

“Nog steeds is de impact van de Covid-19 pandemie groot”, aldus Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis. “Veel verzekerden hebben op de een of andere manier te maken gehad met Covid-19. En ook de druk op de zorg en het personeel blijft hoog.”  

“We staan in de zorg écht voor grote uitdagingen. De grenzen van betaalbaarheid van zorg en beschikbaarheid van personeel zijn in zicht. Digitale zorg en innovatieve zorgconcepten bieden mogelijkheden om de zorg slimmer te organiseren. Kijk bijvoorbeeld naar initiatieven waarbij coronapatiënten soms eerder naar huis of zelfs in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen herstellen doordat ze thuis gemonitord worden.”  

“Een ander voorbeeld is Virtual Fracture Care dat met onze hulp naar Nederland is gehaald. Inmiddels wordt deze werkwijze in 13 Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Het zorgt ervoor dat onze verzekerden minder vaak voor controle naar het ziekenhuis hoeven te reizen. Dit scheelt duizenden polibezoeken. Een win-win voor zowel de patiënt als de arts.”  

Fijneman: “Maar gezondheid is meer dan niet-ziek zijn. En daar kunnen we verzekerden ook bij ondersteunen. Vanaf 2022 hebben wij bijvoorbeeld in onze aanvullende verzekeringen valpreventie voor ouderen opgenomen. En met onze digitale coach Actify motiveren wij verzekerden op diverse manieren om in kleine stapjes te werken aan hun gezondheid.”

Overige premies

De premie voor de Basis Exclusief is € 143,95 (2021: € 139,95) per maand. 
De Basis Budget wordt € 123,45 (2021: € 120,95) per maand. 
De premies van bijna alle aanvullende verzekeringen blijven gelijk. 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: