Zorgpremie Zilveren Kruis is bekend

12-11-2022

Leiden, 12 november 2022 - De premie van de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis, de Basis Zeker, is in 2023 € 138,95 per maand (2022 € 131,45).

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: ‘Een verhoging van de premie is helaas onvermijdelijk. De zorgkosten blijven stijgen. We gebruiken namelijk met elkaar steeds meer zorg. Dit komt doordat we steeds ouder worden en daardoor langer gebruik maken van zorg. Daarnaast verhogen we de tarieven van verschillende zorgverleners. Om hen te compenseren voor loonstijgingen en de verhoogde prijzen van de materialen die ze gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan materialen in ziekenhuizen, klinieken en bij huisartsen.” 

Samen werken aan gezondheid

Fijneman: “Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat de zorg die nodig is beschikbaar blijft. De toenemende zorgvraag en het tekort aan zorgpersoneel vragen om het anders organiseren van zorg. En dat kán ook. Door meer en beter samenwerken én het snel en effectief opschalen van bewezen – digitale - innovaties. Daarover maakten we onlangs ook afspraken in het Integraal Zorgakkoord.”

Daarin is onder meer afgesproken dat zorgverzekeraars, zorgverleners en gemeenten intensiever gaan samenwerken aan passende zorg. En dat er méér ingezet wordt op een gezonde leefstijl.  

"Daarom helpen en motiveren we onze verzekerden om in kleine stappen aan de slag te gaan met hun gezondheid. Op een manier die bij hen past. Met een app, met hulp van een zorgverlener of samen met collega’s op de werkvloer. Om samen – waar mogelijk - zorg te voorkomen.”     

Overige premies

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2,4%.
De premie voor de Basis Exclusief is € 152,75 (2022: € 143,95) per maand.
De Basis Budget wordt € 131,95 (2022: € 123,45) per maand.
 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: