Overnamekandidaat voor failliet Stepwork Transgenderzorg Pati├źnten worden snel door nieuwe zorgaanbieder ge├»nformeerd

29-10-2021
Per 1 november neemt Genderhealthcare B.V. GGZ-aanbieder Stepwork Transgenderzorg over. Genderhealthcare neemt ook behandelaren over van Stepwork. Daarmee wordt de zorg gecontinueerd voor de 350 mensen die al in behandeling waren bij Stepwork en de 430 mensen die op de wachtlijst stonden.
""
Nadat Stepwork in september failliet werd verklaard, hebben de curator en de zorgverzekeraars alles in het werk gesteld om de geplande afspraken van oktober voor de circa 85 patiënten door te kunnen laten gaan. Dat is gelukt. 

Daarnaast heeft de curator gezocht naar oplossingen voor de langere termijn. Namens de zorgverzekeraars hebben Zilveren Kruis en VGZ de curator daarbij ondersteund. Ook de NZa en IGJ waren nauw betrokken. Zij zijn blij dat continuïteit van zorg gerealiseerd is en zullen vanuit hun rol als toezichthouders de voortgang en kwaliteit van zorg monitoren. 

Genderhealthcare en zorgverzekeraars overleggen, conform de richtlijnen van mededinging, afzonderlijk over contractafspraken.

De curator draagt per 1 november 2021 de zorg over aan Genderhealthcare.
Patiënten worden op korte termijn geïnformeerd door de nieuwe zorgaanbieder. Verzekerden die vragen hebben kunnen ook altijd contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.
 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: