Meer preventie en regionale samenwerking CZ, Menzis en Zilveren Kruis doen oproep aan opstellers regeerakkoord

11-02-2021
Zorg voor een betere samenwerking in de regio en maak meer werk van preventie. Die twee kernpunten staan centraal in de gemeenschappelijke politieke oproep van CZ, Menzis en Zilveren Kruis. 
""

Betere regionale samenwerking

 De drie zorgverzekeraars stellen per hoofdthema acties voor. Een betere regionale samenwerking komt tot stand door het gelijkstellen van de -nu nog verschillende- regionale grenzen aan de vijf zorgwetten (Wpg, Wmo, JW, Zvw en Zlw). 

Geef preventie de ruimte 

Er is fors meer inzet op preventie nodig. De vrijblijvendheid moet er af en verantwoordelijkheden moeten duidelijk belegd zijn. Naast een zorgplicht moet er een gezondheidsplicht komen.  

CZ, Menzis en Zilveren Kruis roepen de overheid op om een steentje bij te dragen middels collectieve maatregelen die de omgeving voor mensen gezonder te maken. Denk aan het aantrekkelijker maken van gezond voedsel, een goed en betaalbaar beweegaanbod en meer oog voor gezondheid in de openbare ruimte. 

Lees het volledige verkiezingspaper (pdf) van CZ, Menzis en Zilveren Kruis met daarin een specifiekere uitwerking van de genoemde concrete punten. Inzet van de zorgverzekeraars is dat een nieuw te vormen kabinet deze punten betrekt bij de totstandkoming van het nieuwe regeerakkoord. 

 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: