H-team 010 helpt Rotterdamse huisartsen bij huisvestingsproblemen

12-07-2023

Het vinden van geschikte praktijkruimte is een probleem waar steeds meer huisartsen tegenaan lopen. Dit speelt met name in grote steden, zoals Rotterdam, waar huisvesting een breder probleem is. Daarom hebben de gemeente Rotterdam, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, de LHV-afdeling Rotterdam en ROS Samergo de handen ineen geslagen om onder meer huisartsen te helpen bij het vinden van geschikte praktijkruimte. Het zogeheten H-team 010 is een team waar huisartsen en andere zorgverleners uit de eerstelijnszorg met huisvestingsvragen terecht kunnen. H-team 010 werkt als een digitaal loket in de stad waar huisartsen met huisvestingsproblemen hun vraag kunnen stellen.

""

Vraag en aanbod ontmoeten elkaar

H-team 010 helpt huisartsen met verschillende vraagstukken op het gebied van huisvesting. Bijvoorbeeld, wanneer een huisarts vanwege ruimtegebrek in de praktijk geen nieuwe patienten kan aannemen en daarom graag wil uitbreiden. Of als een startende huisarts op zoek is naar huisvesting om een nieuwe praktijk te kunnen starten. H-team 010 vervult een spilfunctie tussen vraag en aanbod. Ook projectontwikkelaars die zich graag inzetten voor dit breed maatschappelijk probleem van huisvesting voor zorgverleners, kunnen contact opnemen met H-team 010. Daarnaast is onlangs de website van het H-team 010 gelanceerd, waar een marktplaatsfunctie is ingericht zodat vraag en aanbod elkaar weten te vinden.

Meerwaarde van samenwerken

Dankzij de samenwerking tussen de vier partijen, worden huisvestingsvragen integraal behandeld en opgepakt via de juiste route. Hiermee wordt voorkomen dat huisartsen met huisvestingsvragen van het kastje naar de muur worden gestuurd. H-team 010 leverde al een aantal successen op, zoals een huisarts uit Rotterdam-West die is ondersteund in de geslaagde zoektocht naar nieuwe praktijkruimte in Rotterdam. 

 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: