ZieZo Selectief

Met ZieZo Selectief kunt u terecht bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen in Nederland. De premie is daarom lager dan die van ZieZo Basis.

Bereken uw premie

Alles over onze basisverzekering

Meer informatie over vergoedingen

Vergoedingen

ZieZo Selectief is een naturapolis. Bij ZieZo Selectief krijgt u 100% vergoed bij alle zorgverleners met een contract. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract, dan krijgt u maximaal 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Let op! Voor klanten met ZieZo Selectief zijn zo’n 40 ziekenhuizen geselecteerd en een aantal hulpmiddelen besteld u alleen online. Hiernaast leest u meer informatie.
Waar krijgt u 100% vergoed?

Ziekenhuizen

Bij ZieZo Selectief krijgt u 100% vergoed bij een beperkt aantal ziekenhuizen. Bij andere ziekenhuizen geldt een vergoeding van maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Bepaalde zorg, zoals spoedzorg, vergoeden we altijd voor 100%. Check vooral bij welke ziekenhuizen u 100% vergoed krijgt. Gaat u naar een ander ziekenhuis, dan betaalt u namelijk een deel zelf.

Meer informatie over hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Een aantal hulpmiddelen bestelt u online. Voor deze hulpmiddelen krijgt u 100% vergoed bij hulpmiddelenleveranciers die wij hebben geselecteerd. Bij andere leveranciers geldt een vergoeding van maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Bekijk de kenmerken van uw verzekering

Vergoedingen

De overheid bepaalt elk jaar welke zorg in de basisverzekering zit. Dit is dus bij elke verzekeraar hetzelfde.

Wel vergoed

De meest gebruikte vergoedingen uit de basisverzekering:

 • Uw huisarts 
 • Behandeling en verblijf in ziekenhuis 
 • Medische specialisten
 • Medicijnen
 • Kraamzorg en verloskundige hulp
 • Ambulance en ziekenvervoer
 • Fysiotherapie tot 18 jaar 
Bekijk alle vergoedingen

Niet vergoed

Dit zit onder andere niet in uw basisverzekering:

 • Fysiotherapie bij niet-chronische aandoeningen 
 • Tandartskosten na 18 jaar 
 • Orthodontie 
 • Alternatieve geneeswijzen
 • Brillen of lenzen
 • Kraampakket


Wilt u deze zorgkosten wel verzekeren? Check onze aanvullende verzekering

Voor deze behandelingen kunt u naar elk ziekenhuis

U krijgt 100% vergoed bij elk ziekenhuis in Nederland voor:

 • Spoedeisende zorg. Ook als u vanaf de spoedeisende hulp meteen wordt opgenomen in een niet-geselecteerde ziekenhuis. De vervolgbehandelingen en nacontroles in het niet-geselecteerde ziekenhuis die nog horen bij uw bezoek aan de spoedeisende hulp vallen ook onder deze vergoeding. En ook een spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat u de verwijzing kreeg. 

U krijgt 100% vergoed bij alle regulier door Zilveren Kruis gecontracteerde ziekenhuizen voor:

 • Een behandeling waarvoor u door een medisch specialist bent doorverwezen naar een medisch specialist van een niet-geselecteerd ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (zbc). Dit noemen we een tertiaire verwijzing. Ook de vervolgbehandelingen, nacontroles en interne doorverwijzing in het niet-geselecteerde ziekenhuis of zbc horen bij deze zorg
 • Verloskundige zorg
 • Zorg voor kinderen jonger dan 18 jaar. Uw kinderen krijgen automatisch de ZieZo Basis als u kiest voor ZieZo Selectief
 • Een lopende behandeling die u gestart bent toen het ziekenhuis nog geselecteerd was voor uw ZieZo Selectief. Of een behandeling die u gestart bent toen u nog geen ZieZo Selectief had. U kunt deze behandeling gewoon afmaken
 • Een behandeling die alleen in een specifiek ziekenhuis plaatsvindt. Dat heet een WBMV product
 • Darmonderzoek na oproep van het RIVM
 • Een behandeling die valt onder overig zorgproduct, zoals kaakchirurgie, laboratoriumonderzoek of röntgenfoto’s
 • Een behandeling in het ziekenhuis die valt onder de geestelijke gezondheidszorg (ggz)
 • Prostaatkankeroperaties. U kunt terecht bij alle ziekenhuizen met wie wij een contract hebben over prostaatkankeroperaties.

Voor een transgender behandeling krijgt u 100% vergoed. In de Zorgverkenner vindt u welke ziekenhuizen in Nederland specialist zijn in het uitvoeren van deze behandeling.

Eigen risico

Heeft u regelmatig zorg nodig, kies dan voor het minimale eigen risico van € 385. Maakt u weinig gebruik van uw zorgverzekering, dan kan het slim zijn om te kiezen voor een eigen risico van € 885. Voor onder andere de huisarts, kraamzorg en zorg voor uw kind onder de 18 betaalt u geen eigen risico.

Check de hoogte van uw premie

ZieZo Selectief € 109,25 per maand in 2021

ZieZo Selectief € 87,25 per maand in 2021

Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd

Zowel thuiswonende als uitwonende kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de basisverzekering. Daar is geen eigen risico aan verbonden. Een bezoek aan de tandarts is grotendeels meeverzekerd. Ook voor de aanvullende verzekering betalen kinderen tot 18 jaar geen premie. Zij krijgen dezelfde aanvullende verzekering als de ouder met het meest uitgebreide pakket.

Ik ben tevreden over mijn zorgverzekeraar. Denken met je mee en helpen je daar waar je er om vraagt. Ze maken echt werk van en voor je.

Marianne, via Zorgwijzer

Handige extra's

Zilveren Kruis-App

De Zilveren Kruis-App

Met onze app heeft u toegang tot alles rondom uw zorgverzekering. Altijd en overal
Wachtlijstbemiddeling

Sneller geholpen met wachtlijstbemiddeling

Lang wachten op een eerste afspraak met een specialist is geen pretje. Dankzij onze wachtlijstbemiddeling bespaarden we in 2020 400.000 wachtdagen. Gemiddeld konden klanten 32 dagen eerder terecht. Wel zo fijn!

Alles over betalen

Grip op uw zorgkosten

We denken graag met u mee. Zo kiest u zelf de afschrijfdatum van uw premie. Of kunt u uw afschrijving van zorgkosten 1 keer uitstellen. 

Veelgestelde vragen

ZieZo is de voordelige online verzekering van Zilveren Kruis. Met ZieZo regelt u alles online. Ook bestelt u medicijnen en een aantal hulpmiddelen online; bij een geselecteerde leverancier. Hierdoor hebben de ZieZo basisverzekeringen een lagere prijs. Wilt u uw vraag toch telefonisch stellen? Neem dan contact met ons op.

Naast ZieZo heeft Zilveren Kruis veel andere zorgverzekeringen. Deze zijn uitgebreider. Vindt u ZieZo te eenvoudig? Kijk dan eens naar de andere verzekeringen van Zilveren Kruis.

Bent u in het buitenland? Neem contact met ons op. Geef duidelijk aan dat u vanuit het buitenland een verzekering wil afsluiten.

Onder spoedeisende hulp verstaan wij zorg die u zo snel mogelijk (binnen enkele uren) moet krijgen. Dit om ernstige gezondheidsschade of overlijden te voorkomen. Eerste hulp wordt altijd 100 % vergoed, ook bij ziekenhuizen waarmee wij geen afspraken hebben. Let op: u betaalt wel eigen risico voor deze zorg. Dit valt namelijk onder de vergoeding van medisch specialistische zorg vanuit de basisverzekering.

In onze zorgzoeker vindt u zorgverleners waar wij afspraken mee hebben, bij u in de buurt. Trouwens, voor spoedeisende hulp kunt u natuurlijk overal terecht. Dan krijgt u gewoon een volledige vergoeding.

Ga naar de zorgzoeker

Zilveren Kruis maakt afspraken met gecontracteerde zorgverleners over de zorg.

Bekijk per zorgsoort wat voor afspraken dat zijn en wat u van onze gecontracteerde zorgverleners kunt verwachten.

Uw zorgkosten declareert u via de app of via Mijn Zilveren Kruis. Uw rekeningen uitprinten en per post versturen is dus niet meer nodig. Binnen 3 werkdagen krijgt u het geld op uw rekening. U ontvangt zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 6 weken een declaratieoverzicht met daarin de kosten die we vergoeden en de stand van uw eigen risico. Heeft u na 6 weken nog niets ontvangen, neem dan contact met ons op.

Declareer uw nota

U zou kunnen zeggen: als er geen extra zorg nodig is (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of bezoek aan de tandarts), dan is een basisverzekering voldoende. Houdt u er wel rekening mee dat u voor bepaalde onverwachte kosten geen vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld wanneer u ziek wordt in het buitenland en terug moet worden gebracht naar Nederland.

Deze keuze is uiteindelijk heel persoonlijk. Daarom vindt u op onze website de keuzehulp. Hiermee bepaalt u eenvoudig welke verzekering het beste bij u past en of een extra dekking zinvol is.

Ieder jaar verandert de zorgverzekering. Op Prinsjesdag maakte de overheid bekend wat wel en niet in de basisverzekering zit. En de hoogte van het verplichte eigen risico. We hebben de veranderingen voor 2021 voor u op een rij gezet.

Bij fysiotherapie tot 18 jaar worden 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar, dan krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De volledige vergoeding voor fysiotherapie vanaf 18 jaar vindt u in ons vergoedingenoverzicht.

De pil wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als u onder de 21 bent of een medische indicatie heeft. Soms betaalt u een eigen bijdrage. Bent u boven de 21 jaar? Met een aanvullende verzekering krijgt u een vergoeding.

Spoedeisende zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt. In bepaalde landen zijn de kosten hoger dan in Nederland. Met een aanvullende verzekering voorkomt u dat u voor onverwachte zorgkosten komt te staan. In ons vergoedingenoverzicht vindt u alles over vergoedingen in het buitenland.

We doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. Welke afspraken we hebben over het beantwoorden van uw vraag, klacht of opmerking kunt u nalezen op onze pagina over reactietermijnen.