ZieZo Selectief

ZieZo Selectief is de goedkoopste basisverzekering van ZieZo. Je bent net zo goed verzekerd als met ZieZo Basis. Maar met minder keuze in ziekenhuizen. Dat scheelt premie!

Bereken je voordeel

Waar kun je terecht met ZieZo Selectief?

Wil je 100% vergoeding? Let dan goed op waar je naartoe gaat voor jouw zorg.

Zorgverleners

Ga naar gecontracteerde zorgverleners. Daar krijg je 100% vergoed. Heeft je zorgverlener geen contract met ons? Dan krijg je maximaal 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Ziekenhuizen

Heeft je behandeling geen spoed? Dan ga je naar een ziekenhuis op de lijst van ZieZo Selectief. Dit is nooit langer dan 45 minuten rijden. Naar een ander ziekenhuis mag ook, maar dan betaal je een deel zelf. Let op: Bij spoed kun je wel naar elk ziekenhuis!

Hulpmiddelen

Voor 100% vergoeding bestel je sommige hulpmiddelen online, bij bepaalde leveranciers. Doe je dit op een andere manier? Dan krijg je maximaal 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Welke zorg krijg je vergoed?

De basisverzekering vergoedt de zorg die iedereen moet kunnen krijgen volgens de overheid. Daarom is de basisverzekering voor iedereen gelijk. De belangrijkste vergoedingen op een rijtje:

Wel vergoed

De meest gebruikte vergoedingen uit de basisverzekering:

 • Huisarts 
 • Behandeling en verblijf in het ziekenhuis 
 • Medisch specialist
 • Medicijnen
 • Kraamzorg en verloskundige hulp
 • Ambulance en ziekenvervoer
 • Fysiotherapie tot 18 jaar 
Bekijk alle vergoedingen

Niet vergoed

Dit zit onder andere niet in je basisverzekering:

 • Fysiotherapie vanaf 18 jaar   
 • Tandartskosten vanaf 18 jaar 
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar

Wil je deze zorgkosten wel verzekeren? Check onze aanvullende verzekering.

Naar welk ziekenhuis ga je?

Meestal kies je uit de lijst met ziekenhuizen van ZieZo Selectief. Voor sommige behandelingen mag je wél naar meer ziekenhuizen. Ook dan krijg je 100% vergoed. Hier komen ze:

Je kunt naar elk ziekenhuis in Nederland voor:

 • Spoedeisende zorg. Dit geldt ook voor vervolgbehandelingen en nacontroles die nog horen bij je bezoek aan de spoedeisende hulp.
 • Spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat je een verwijzing kreeg.

Voor deze behandelingen kun je naar ziekenhuizen die een contract hebben met Zilveren Kruis:

 • Behandeling door een medisch specialist, ná doorverwijzing van een medisch specialist uit je ‘eigen’ ziekenhuis. Je ging dus eerst naar een ziekenhuis op de lijst van ZieZo Selectief. En daar kreeg je een doorverwijzing naar een medisch specialist uit een ander ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (zbc). Er staat dan ‘tertiaire verwijzing’ op je verwijsbrief. Ook vervolgbehandelingen, nacontroles en doorverwijzingen binnen dit ziekenhuis of zbc krijg je 100% vergoed.
 • Verloskundige zorg.
 • Zorg in het ziekenhuis voor kinderen jonger dan 18 jaar. Je kinderen krijgen automatisch de ZieZo Basis als je kiest voor ZieZo Selectief.
 • Een behandeling in een ziekenhuis dat niet meer op de lijst staat van ZieZo Selectief, maar wel toen de behandeling begon. Je kunt deze behandeling gewoon afmaken.
 • Een behandeling waar je aan begon voordat je ZieZo Selectief had. Je kunt deze behandeling gewoon afmaken.
 • Een behandeling die alleen een speciaal ziekenhuis mag doen. Bijvoorbeeld een openhartoperatie. Er staat dan ‘Wbmv-product’ op je verwijsbrief.
 • Darmonderzoek na oproep van het RIVM.
 • Een behandeling die ‘overig zorgproduct’ heet op je verwijsbrief. Bijvoorbeeld kaakchirurgie, laboratoriumonderzoek en röntgenfoto’s.
 • Een behandeling in het ziekenhuis die valt onder de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Er staat dan ‘ggz’ op je verwijsbrief.
 • Prostaatkankeroperatie. Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen met wie wij een contract hebben over prostaatkankeroperaties.
 • Transgenderbehandeling.

Eigen risico

Heb je regelmatig zorg nodig, kies dan voor het standaard eigen risico van € 385. Verwacht je weinig zorgkosten te maken? En heb je die € 885 op je spaarrekening staan als ’t toch nodig is? Kies dan voor een hoger eigen risico en betaal minder premie.

Handig om te weten: je betaalt geen eigen risico voor onder andere de huisarts en zorg voor kinderen onder de 18.

Check de hoogte van je premie

ZieZo Basis € 112,25 per maand in 2022
ZieZo Selectief € 108,25 per maand in 2022

ZieZo Basis € 90,25 per maand in 2022
ZieZo Selectief € 86,25 per maand in 2022

Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd

Je kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met je basisverzekering. Je betaalt geen premie voor ze. Ook als ze niet bij jou wonen.
 
En wist je dat je geen eigen risico betaalt voor kinderen onder de 18 jaar? Soms betaal je een eigen bijdrage. Maar de meeste zorg voor je kind krijg je dus helemaal vergoed.

Ik ben tevreden over mijn zorgverzekeraar. Ze denken met je mee en helpen me daar waar ik erom vraag. Ze maken er echt werk van.

Marianne, via Zorgwijzer

Handige extra's

De Zilveren Kruis-app

Snel een rekening doorsturen of je eigen risico betalen? Met onze app regel je makkelijk je verzekeringszaken. Altijd en overal.

Wachtlijstbemiddeling

Heeft je ziekenhuis een wachttijd? Dankzij onze wachtlijstbemiddeling kun je vaak toch eerder terecht. Onze Zorgcoaches zoeken het graag voor je uit!

Flexibel betalen

Bij ZieZo willen we betalen zo makkelijk mogelijk maken. Zo kies je zelf de afschrijfdatum van je premie. En je mag 1 keer een betaling uitstellen.

Veelgestelde vragen

ZieZo is de voordelige online verzekering van Zilveren Kruis. Met ZieZo regel je zo veel mogelijk online. Je kunt bijvoorbeeld medicijnen online bestellen. En voor 100% vergoeding moet je sommige hulpmiddelen online bestellen.

Liever wat meer keuze? De verzekeringen van Zilveren Kruis zijn uitgebreider.

Verzekeringen Zilveren Kruis

Ja, maar dit raden wij af. Je hebt namelijk een DigiD nodig om jouw polisblad en declaratieoverzicht van ZieZo te kunnen zien. Zonder DigiD kun je alleen telefonisch informatie opvragen.

Ja dat kan, als je recht hebt op een Nederlandse zorgverzekering. Geef duidelijk aan dat je vanuit het buitenland een verzekering wil afsluiten.

Neem contact met ons op 

Ja, als je onder de 21 jaar bent. Of als je de pil slikt omdat je endometriose of menorragie hebt. Je krijgt de pil dan op medische indicatie. Voor sommige merken pillen betaal je wel een eigen bijdrage.

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen medische indicatie? Dan heb je een aanvullende verzekering nodig voor vergoeding van de pil.

Vergoedingen anticonceptie

Denk je dat je geen extra zorg nodig hebt, zoals fysiotherapie of bezoek aan de tandarts? Dan is een basisverzekering voldoende.

Houd wel rekening met onverwachte kosten. Er kan immers toch iets gebeuren dat de basisverzekering niet vergoedt. Je wordt bijvoorbeeld ziek in het buitenland en moet worden teruggebracht naar Nederland.

Independer 8,1 Op Independer
3,8 miljoen klanten gingen je voor
Klantenvertellen 9,5 score op Klantenvertellen