Vragen over het beleid 2024-2025?

Vind het antwoord hier. Staat het er niet tussen? Stel ons uw vraag onderaan de pagina. Binnen 5 werkdagen ontvangt u per mail reactie. Deze pagina vullen we steeds weer aan met nieuwe vragen.

Vragen over POH-GGZ

Misschien kruiste u eerder aan dat u gebruik maakt aanvullende financiering voor de inzet van E-Health en Consultatie. U moet hiervoor nu een bedrag invullen in de rekentool. Doet u dit niet? Dan valt het tarief lager uit.

Omdat u vanaf 1 januari 2024 meer gebruik kunt maken van externe consultatie en of E-health toepassingen. Zo sluiten we aan bij de rekenwijze van de NZa.

 1. Zette u financiering in voor e-health en consultaties via de POH-GGZ? Vul dan de gewerkte uren onder ‘inzet POH-GGZ’.
 2. Zette u financiering in voor e-health toepassingen en/of externe consultaties, bijvoorbeeld met een psycholoog? Geef dan deze kosten aan onder ‘aanvullende kosten.

In 2 situaties:

 • Uw huisartspraktijk heeft een wachtlijst voor de POH-GGZ.
 • U bent werkzaam in een achterstandswijk.

In een praktijk met 2.350 verzekerden heeft u maximaal recht op 20 extra uren. Dit betekent dat uw praktijk in totaal 36 uur POH-GGZ kan hebben (16 reguliere uren plus 20 extra uren).

Vragen over FTO

U sluit de prestatie Farmacotherapeutisch overleg af per individuele huisartsenpraktijk.

Nee. Bij een FTO van minimaal 4 apotheekhoudend huisartsen hoeft geen apotheker te zijn. 

Met de tool van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. De uitkomsten zijn alleen voor uzelf bedoeld. Wij krijgen deze niet. 

Vragen over andere onderwerpen

Ja. Om het proces goed en zorgvuldig in te richten, gaat hier nog wel enige tijd overheen. We informeren u daarom zodra vergoeding mogelijk is.

Lees meer over de palliatieve kit

Lees hierover op de pagina 'Bestelproces spoedkatheter'

Nee. De prestatie voor een behandelwensgesprek vergoedt de voorbereiding, het consult en de verwerking van het consult.

De praktijkmanager heeft een relevante hbo-opleiding afgerond en/of een (eenjarige) opleiding tot praktijkmanager afgerond die is geaccrediteerd op hbo-niveau. Aan de voorwaarden is ook voldaan als de praktijkmanager aantoonbaar is gestart met een die hbo-opleiding.

Een vaste vergoeding van POH-s valt onder de oude methodiek van 2020-2021. Een aanvullende vergoeding onder de nieuwe methodiek vanaf 2022.

In beide gevallen krijgt u via de regio-organisatie de inzet van de POH-s voor de keten-patiënt vergoed. Voor de overige tijd krijgt u bij de oude methode een vaste vergoeding. Bij de nieuwe methode mag uw POH-s alle patiëntcontacten declareren, aangevuld met een vergoeding voor de indirecte tijd. Dit geldt niet voor de keten-patiënten.

Wat voor u het beste is hangt af hoe u de POH-s inzet. Heeft de POH-s veel patiëntcontacten bij bijvoorbeeld ouderen en niet keten-patiënten? Dan kan het gunstig zijn om voor de nieuwe methode te kiezen. 

Heeft u toch nog een vraag hierover? Dan kunt u altijd even contact opnemen met een inkoper huisartsenzorg. Vul alstublieft het formulier onderaan deze pagina in; Kies bij ‘Ik heb een vraag over’ voor ‘Beleid 2024-2025’.

Nee. De SOH valt buiten de lijst met zorgverleners. Deze lijst is gebaseerd op de huidige inzet van zorgverleners binnen de module POH-s. Deze SOH kan de consulten die hij/zij doet wel declareren als consult.

3 dingen:

 1. De aanvullende bekostiging stijgt van 15% naar 25%
 2. U kunt nu ook ander aanvullend personeel opvoeren. Zoals een verpleegkundig specialist (VS) of een physician assistent (PA).
 3. De grootte van uw praktijk en het aantal ouderen en chronisch zieken bepalen hoeveel uren u maximaal kunt opvoeren.

Geen antwoord gevonden? Stel ons uw vraag

Binnen 5 werkdagen ontvangt u per mail reactie.

U heeft nog geen naam ingevuld
U heeft nog geen AGB-code ingevuld
  U heeft nog geen naam ingevuld
  U heeft nog geen (geldig) telefoonnummer ingevuld
  Uw e-mailadres gebruiken wij om u een ontvangstbevestiging te sturen.U heeft nog geen (geldig) e-mailadres ingevuld
  U heeft nog geen keuze gemaakt
  U heeft nog geen vraag ingevuld
   Wilt u een bijlage meesturen?*
   U heeft nog geen keuze gemaakt

   Wij verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met het privacy statement van Zilveren Kruis. Hierin leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten u heeft