Paramedische zorg en fysiotherapie

Informatie voor zorgaanbieders over contracteren en declareren


 

Meest gestelde vragen

Wij mogen u helaas geen diagnosecodes geven
Onze collega’s van het Contactcentrum zorgaanbieders en Declaratieservice hebben geen medische opleiding gehad. Zij mogen u daarom geen antwoord geven over diagnosecodes.
 
U kunt zelf de diagnosecode bepalen
Gebruikt u voor het bepalen van een diagnosecode de lijst met diagnosecodes. Past de aandoening van uw patiënt niet in deze lijst? Dan kunnen wij u geen diagnosecode geven. De paramedisch adviseur van Zilveren Kruis gebruikt deze lijst namelijk ook.
 
In het Zorgverlenersportaal kunt u, zodra u ingelogd bent, onder het kopje ‘documenten en formulieren’ de tarievenlijst inzien. Ook krijgt u voordat u het contract afsluit (na het invullen van de vragenlijsten) een conceptovereenkomst te zien. Ook hierin kunt u de tarieven raadplegen.
 
Wij vermelden de gecontacteerde tarieven niet op onze website.
Binnen de nieuwe Plusovereenkomst bepalen de Kwaliteitsregisters de norm. U kunt informatie vinden op de website van de twee erkende registers of contact opnemen met het register.

Actueel

De verwijzing voor behandeling aan huis vervalt. Wij hebben daarom nieuwe prestatiecodes toegevoegd aan het contract van fysiotherapie. Lees meer
Zilveren Kruis heeft dit uit de overeenkomsten gehaald per 2017. Lees meer
Vanaf de 10e zitting manuele therapie declareert u het tarief te dat gelijk is aan de “reguliere zitting fysiotherapie”. Lees meer
Bekijk meer vragen en antwoorden                                                             Bekijk al het nieuws
 

Bekijk het inkoopbeleid voor 2018