Huidverzorging

Bekijk welke zorg in aanmerking komt voor een vergoeding. En aan welke voorwaarden u als schoonheidsspecialist of huidtherapeut moet voldoen.

Voorwaarden

Onze verzekerden kunnen alleen terecht bij een schoonheidsspecialist die geregistreerd staat bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) of voldoet aan de betreffende kwaliteitseisen van de ANBOS. Laserepilatie moet worden uitgevoerd door een huidtherapeut die is aangesloten en ingeschreven bij Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Behandelingen

De volgende behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis van de verzekerde.

  • Acnebehandeling (in het gezicht) door een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.
  • Camouflagetherapie door een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.
  • Elektrische epilatie en Intense Pulsed Lightbehandelingen (IPL-behandelingen) bij vrouwen die ernstig ontsierde gezichtsbeharing hebben, door een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.
  • Laserepilatiebehandelingen bij vrouwen die ernstig ontsierende gezichtsbeharing hebben, door een huidtherapeut.

Een contract afsluiten voor huidzorg alleen voor huidtherapeuten

Een individuele betaalovereenkomst voor de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen (acne, camouflage en epilatie) kan helaas niet. U geeft de nota dan altijd mee aan onze verzekerde. Hij dient deze vervolgens bij ons in.

Meer over beleid en contract huidtherapeuten  

Declaratieparagraaf

Controleer of u juist geregistreerd bent

Wij controleren aan de hand van de registratie in het AGB-register van Vektis of een nota aan onze polisvoorwaarden voldoet. In onze polisvoorwaarden staat welk lidmaatschap van welke beroepsvereniging noodzakelijk is voor vergoeding aan de klant van de gedeclareerde zorg. Dit betekent dat u in het AGB-register geregistreerd moet staan met een persoonlijke AGB-code én via een erkenning geregistreerd staat als lid van de in de polisvoorwaarden genoemde beroepsvereniging. Nota's die hieraan niet voldoen nemen we niet in behandeling.

Controleer aan de hand van uw AGB-code uw lidmaatschap van de beroepsvereniging in het AGB register van Vektis.

U hoeft niets te doen.

Wijzig of voeg uw erkenning toe aan de AGB registratie. U kunt u hier ook uitschrijven voor een beroepsvereniging waar u geen lid meer van bent. Benoem altijd in het tekstveld onderstaande gegevens

  1. uw beroepsvereniging
  2. het lidmaatschapsnummer
  3. de registratiedatum

U moet een AGB-code hebben: deze kunt u aanvragen via AGB-code aanvragen. De AGB-code krijgt u gratis van Vektis. Kies vervolgens voor de aanvraagsoort die bij uw situatie past. Bij de aanvraag registreert u direct uw lidmaatschap van uw beroepsvereniging.

Gebruik deze prestatiecodes

Wij gebruiken landelijke prestatiecodes van de Prestatiecodelijst Paramedische hulp (012) op de website van Vektis. Ook als u op de nota de omschrijving 'online of telefonische consult' meegeeft.

Juiste gegevens op de rekening

Zorg dat uw rekening aan de voorwaarden voldoet. Zodat onze verzekerden de rekening probleemloos kunnen declareren. Wij wijzen de rekening namelijk af als er informatie ontbreekt. Om dit te voorkomen kunt u deze voorbeeld restitutienota (pdf) gebruiken. Vergeet op de nota niet de AGB-code van de behandelaar én de praktijk of instelling. En de prestatiecode met omschrijving.

Vragen & antwoorden

Nee, u kunt geen overeenkomst sluiten. U kunt een contract sluiten wanneer u naast acne, camouflage, epilatie, oedeemtherapie geeft.  Bekijk of u voldoet aan onze voorwaarden. Deze zijn te vinden op onze website.

Dit mag u als huidtherapeut declareren wanneer iemand in transitie is. Let op: er is vooraf een machtiging nodig.

Vergoedingen

Wilt u weten welke vergoeding uw klant krijgt voor een bepaalde behandeling?

Heeft u een vraag?

Voor vragen over de AGB-registratie en de registratie van erkenningen dan kunt u als beroepsvereniging bij Vektis terecht via referentieproducten@vektis.nl. Zorgverleners kunnen vragen stellen via info@agbcode.nl. Heeft u vragen over onze wijze van controleren? Neem dan gerust contact met ons op.