Elk nadeel heeft z’n voordeel; negatieve gevoelens zetten aan om gezonder te gaan leven. Zo gooi je het roer om.

Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland best actief zijn als het gaat om een gezonde leefstijl. Maar, alle begin is moeilijk. Het besluit om het nu écht anders te gaan doen, wordt vaak veroorzaakt door negatieve gevoelens. De sleutel tot succes: Als je in kleine stappen aan je gezondheid werkt, houd je het makkelijker vol.

Alles telt mee

Hoe gezonder je bent, hoe beter je je voelt. Je hebt meer energie, beweegt makkelijker en je kan meer hebben. Maar, aan je gezondheid werken gaat verder dan twee keer in de week sporten en elke avond een bord vol groenten. Genieten en gezelligheid zijn ook heel belangrijk om lekker in je vel te zitten. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar dingen als hoe je woont, vriendschappen en of je genoeg tijd hebt om af en toe eens lekker te ontspannen; het telt allemaal mee voor je gezondheid.

Bewuster sinds corona

Door corona zijn we bewuster van waar we staan qua gezondheid. Veel mensen voelen zich nu wat vermoeid en somber. Met als resultaat dat we massaal aan de slag gaan met die gezonde leefstijl. Een mooie ontwikkeling natuurlijk, maar waar kan je nou het beste beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je die gezonde leefstijl ook vasthoudt?

Zes thema’s

Ieder mens is anders en heeft andere dingen nodig om zich goed en gezond te voelen. Daarom hebben we de TotaalCheck ontwikkeld. Deze check geeft inzicht in het totaalplaatje van jouw gezondheid als het gaat om voeding, beweging, ontspanning, slaap, omgeving en relaties. We geven je graag advies over welke (kleine) stappen jij kan nemen om aan je gezondheid te werken.

Doe hier de TotaalCheck 

Stap voor stap

Het aanpakken van je leefstijl wordt misschien in gang gezet door negatieve emoties. Maar die emoties maken al gauw plaats voor geluk en plezier als je eenmaal lekker bezig bent. We raden je wel aan om het behapbaar en leuk te houden. Als je de lat voor jezelf te hoog legt, is de kans groot dat je afhaakt. Loop lekker een blokje om terwijl je met een vriend of vriendin aan het bellen bent. Pak wat vaker de trap in plaats van de lift. Of probeer echt dat half uur voor je naar bed gaat niet meer op je telefoon te kijken. Als je in kleine stappen aan je gezondheid werkt, houd je het makkelijker vol.