Beleid en contract ziekenvervoer

In 2024 verzorgt Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) het ziekenvervoer voor Zilveren Kruis. De overeenkomst is gesloten voor een periode van 3 jaar. Zilveren Kruis heeft ook de optie om de overeenkomst 2 keer eenzijdig met een jaar te verlengen. In 2024 maken wij gebruik van deze verlenging. Lees in ons inkoopbeleid wie een overeenkomst kan krijgen. En meer over het proces en de planning van de contractering.

Vragen en antwoorden

Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) verzorgt het ziekenvervoer voor Zilveren Kruis. Wilt u voor ZCN gaan rijden? Neem dan rechtstreeks contact op met ZCN.

Een verzekerde heeft keuzevrijheid en mag kiezen voor een niet gecontracteerd taxibedrijf. Voorwaarde is wel dat verzekerde wel altijd eerst een machtiging moet aanvragen. De rekening van de taxirit kunt u niet rechtstreeks bij ons indienen, deze kunt u aan de verzekerde richten. De vergoeding die de verzekerde van ons ontvangt is afhankelijk van de polis van de verzekerde.

Bekijk de vergoedingen

Intensieve kindzorg

Vervoerders voor intensieve kindzorg kunnen een overeenkomst krijgen als zij hiervoor een verzoek ontvangen van een verpleegkundig dagverblijf.