Nieuwsoverzicht december 2023

In dit nieuwsbericht leest u onder andere over

  • stand van zaken valpreventie
  • geselecteerde aanbieders voor eerstelijnsdiagnostiek in 2024
  • de vergoeding van de palliatieve kit
  • de VWS handreiking Huisvesting

We wachten met inkopen van valrisicobeoordeling

Het Zorginstituut Nederland gaat nog bepalen welke beweeginterventies in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Dit betekent dat wij nog geen beweeginterventies mogen vergoeden.

Zonder beschikbare beweeginterventies is de keten niet compleet en kan de patiënt misschien niet de behandeling krijgen die nodig is. Daarom kunnen wij de valrisicobeoordeling nu nog niet inkopen. Na verduidelijking vanuit het Zorginstituut zijn wij van plan de valrisicobeoordeling in te kopen via de regio-organisaties.

In onze kernregio's verbeteren we samen verbeteren de toegankelijkheid 

Neem het H-team in Rotterdam. Benieuwd hoe partijen zoals Rijnmond Dokters, LHV en gemeente dat met ons aanpakken? Lees H-team 010 helpt Rotterdamse huisartsen bij huisvestingsproblemen. Zo spraken we het ook met elkaar af in het IZA. Lees hierover meer in de handreiking van VWS.

Is uw praktijk open of gesloten voor nieuwe patiënten?

Vermeldt u dit alstublieft op uw website? Dat geeft hen duidelijkheid. Bovendien helpt het onze afdeling Zorgbemiddeling om voor onze verzekerden te zoeken naar een andere praktijk.

Geselecteerde aanbieders ELD per 1 januari in enkele regio's

Bekijk de regio's waar dit voor geldt. Over het algemeen zijn het dezelfde aanbieders als in 2023, dus er verandert weinig. Als u uw patiënt naar een van deze aanbieders doorverwijst, ontvangt uw patiënt 100% vergoeding.

Zilveren kruis gaat de palliatieve kit vergoeden

De palliatieve kit komt binnenkort beschikbaar voor wijkverpleegkundigen en huisartsen. We informeren u zodra dit mogelijk is. De achtergrond leest u in dit bericht op de website.

Wat vindt u van de nieuwe rekentool Taakdelegatie 2024?

Geef in 1 minuut uw mening.

Niet alle maatwerkafspraken zijn al bekend

Deze volgen later. Misschien ziet u nog geen maatwerkafspraken terug in uw nieuwe contractvoorstel. Dan zijn deze nog niet bekend voor uw praktijk voor het nieuwe contractjaar. Zodra ze wel bekend zijn, voegen we ze toe aan uw contractvoorstel. Natuurlijk krijgt u hierover een bericht van ons.

Dank voor uw vragen aan de huisartsendesk

Een greep uit de inzendingen.

Heeft u nog een vraag, check dan of deze al beantwoord wordt op de huisartsendesk.