Selectief ingekochte ELD partijen voor 2024-2025

Zilveren Kruis is in 2022 gestart met een selectieve inkoopprocedure voor eerstelijns laboratoriumdiagnostiek (ELD). Na de contractperiode van 2 jaar is Zilveren Kruis, volgens beleid, dit jaar een nieuwe inkoopprocedure gestart voor de jaren 2024-2025.

Zilveren Kruis heeft de partijen voor de periode 2024-2025 geselecteerd op basis van een selectief inkooptraject waarbij werd gekeken naar de volgende aspecten: toegankelijkheid, doelmatigheid en kwaliteit. Vanaf 1 januari 2024 zijn de onderstaande partijen door Zilveren Kruis geselecteerd om de eerstelijns laboratoriumdiagnostiek voor verzekerden van Zilveren Kruis (en van FBTO, Interpolis, De Christelijke Zorgverzekeraar en De Friesland) uit te voeren. Dit betreft de uitvoering van klinische chemie, medische microbiologie en pathologie op aanvraag van eerstelijnszorgaanbieders.

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Regio Partij Onderaannemers
Gooi- en Vechtstreek Tergooi MC Tergooi Ziekenhuis
Zaanstreek-Waterland SALT/ZMC/DLZ MC SALT, Zaans Medisch Centrum en Stichting Dijklander Ziekenhuis
Kennemerland CIDD Atalmedial, Streeklab Haarlem en Spaarne Gasthuis
Rotterdam Star-shl Franciscus Gasthuis en Vlietland, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
Drenthe Diagnostiek Drenthe Treant, Certe en Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Zwolle LabDiagonaal St Jansdal, Isala, Eurofins Gelre
NO Gelderland LabDiagonaal St Jansdal, Isala, Eurofins Gelre

Regio’s Utrecht, Gelderland-Midden, Flevoland, Amsterdam en Friesland

Voor de jaren 2024-2025 heeft Zilveren Kruis besloten om eerstelijnsdiagnostiek in Utrecht, Gelderland-Midden, Flevoland, Amsterdam en Friesland in te kopen via open contractering.

Wat betekent dit voor aanvragers?

Als aanvragers momenteel al gebruik maken van de eerstelijnsdiagnostiek van één van de huidige diagnostiek partijen, dan verandert er voor de patiënten niets. Aanvragers kunnen verzekerden van Zilveren Kruis (en van FBTO, Interpolis, De Christelijke Zorgverzekeraar en De Friesland) blijven verwijzen naar een prikpunt vallend onder één van de ziekenhuizen of medisch diagnostische centra. Deze partijen hebben gezamenlijk een zeer uitgebreid netwerk voor de eerstelijnsdiagnostiek in de regio’s om u en uw patiënten optimaal te ondersteunen. Verzorgt de partij momenteel nog geen diagnostiek voor u? Dan gaan zij graag met u in gesprek. 

Wat betekent dit voor patiënten?

Zilveren Kruis informeert haar verzekerden dat bovengenoemde partijen een gecontracteerde partijen zijn via haar website en de zorgzoeker. Toch kan het voorkomen dat zij deze informatie niet ontvangen of gelezen hebben. Mocht u de eerstelijnsdiagnostiek tot op heden elders doen, dan vragen wij u de verzekerden hierop te wijzen en hen te verwijzen naar één van de partners van dit samenwerkingsverband.