Beleid en contract huisartsenzorg

Wilt u weten wat er voor u verandert? Lees er meer over in ons inkoopbeleid. U leest er ook wie een overeenkomst kan krijgen. En meer over het proces en de planning van de contractering.

2019

Beleid


2018

Beleid


Vragen & antwoorden

Als u in aanmerking wilt komen voor een overeenkomst, kunt u een mail sturen naar zorginkoop.huisartsen@zilverenkruis.nl. Deze overeenkomst kan alleen worden afgesloten door een GGD. Voor deze overeenkomst is het volgbeleid niet van toepassing.

U neemt via de mail contact op met Zilveren Kruis. Het e-mailadres is zorginkoop.huisartsen@zilverenkruis.nl. Wij zetten het zorgverlenersportaal gedeeltelijk opnieuw voor u open. U herstelt zelf de fout en mailt ons nadat u dit heeft gedaan. Controleert u de samenvatting goed, zodat wij de overige verzekeraars kunnen informeren.

Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht wijzigingen door te voeren.

We willen rust bieden door een meerjarenafspraak te maken. We bieden om die reden een 2-jarige overeenkomst aan. Dit draagt ook bij aan het terugbrengen van administratieve lasten in de zorg. De tarieven voor 2021 worden medio 2020 bekend gemaakt. Wij indexeren hierbij volgens de NZA-methodiek.

Als u geen overeenkomst Huisartsenzorg met ons afsluit voor 2019, kunt u wel de Wettelijke Betalingen declareren. Deze declaraties zijn vastgelegd in een overzicht Wettelijke Betalingen. Sluit u wel een overeenkomst Huisartsenzorg voor 2019 met ons af, dan vervallen de Wettelijke Betalingen automatisch.

Zilveren Kruis informeert de overige verzekeraars dagelijks via het landelijk volgformat via Vecozo. U hoeft hier verder niets voor te doen.

Zorg dichterbij

Zorg dichterbij mensen en bij voorkeur digitaal en thuis. Zo brengen wij gezondheid dichterbij voor iedereen.