Zorgprestatiemodel

Bent u een zorgaanbieder in de Geestelijke Gezondheidszorg of de Forensische zorg? Dan heeft u sinds 2022 te maken met het Zorgprestatiemodel (ZPM). Dit vervangt de prestaties voor de Basis GGZ, dbc’s en zzp’s. U registreert en factureert met het nieuwe Zorgprestatiemodel. Op deze pagina vindt u meer informatie over het Zorgprestatiemodel.

Publicatie documenten Het Programma en NZa

Op de website van het Zorgprestatiemodel vindt u de tarievenzoeker, nieuwsberichten en relevante documenten. Maar ook de vernieuwde verwijsafspraken ggz vanaf 1 januari 2022 (pdf).

Zorgverzekeraars stelden landelijke controles op

Dit noemen we de Logische Controle Beschrijvingen (LCB’s). Deze controles worden gebruikt bij de beoordeling en afhandeling van uw declaraties. De controles zijn geformuleerd vanuit regelgeving en spelregels (onderdeel van de veldafspraken). De LCB’s vindt u op de website van Vektis.

Bekijk de LCB’s in Vektis

Zorgtrajecten binnen ZPM

Lees meer over het zorgtraject binnen het Zorgprestatiemodel. Wat is een zorgtraject? Of wanneer eindigt een zorgtraject binnen het ZPM?

Zo ziet een restitutienota eruit

Als u alle gegevens die wij nodig hebben op uw nota zet, dan kunnen wij uw declaratie in 1 keer goed afhandelen. Daarom zetten we graag voor u op een rij wat u op uw restitutienota moet zetten als u declareert.

Bekijk wat u op een restitutienota moet zetten