Extra Kosten Thuis EKT

U heeft persoonsgebonden budget (pgb) of een Modulair Pakket Thuis (MPT). En u komt niet uit met uw huidige budget. Of u heeft onverwacht een verhoogde zorgvraag. Dan is het mogelijk om Extra Kosten Thuis (EKT) aan te vragen. Vanaf 1 juli 2018 kunnen alle thuiswonende klanten met een MPT of een pgb een EKT-aanvraag doen.

EKT-toeslag: om langer thuis te blijven wonen

De EKT is bedoeld voor mensen die langer thuis willen blijven wonen, maar niet meer uitkomen met de zorg die vergoed wordt binnen het zorgprofiel. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld gezinnen bij elkaar blijven wonen, ondanks de intensieve zorgvraag van 1 van de gezinsleden.

Het extra budget gebruikt u voor persoonlijke verzorging, verpleging, individuele begeleiding, begeleiding in groepsverband en huishoudelijke hulp. U kunt maximaal 25% extra budget krijgen bovenop het budget dat bij uw zorgprofiel hoort.

Het Zorgkantoor beoordeelt uw EKT-aanvraag

U kunt EKT-toeslag aanvragen als u meer zorg nodig heeft dan uit uw zorgprofiel vergoed wordt. Het Zorgkantoor toetst of er voor uw huidige zorgvraag extra budget nodig is. En of de extra zorg die u in wil kopen doelmatig en verantwoord is.

Zo vraagt u EKT-toeslag aan

Download het aanvraagformulier EKT (pdf). Wilt u het aanvraagformulier per post ontvangen? Stuur dan een e-mail naar EKT.Wlz@zilverenkruis.nl. Vermeld in deze e-mail uw naam en uw relatienummer.

U ontvangt van ons het aanvraagformulier EKT. Deze vult u in en stuurt u op naar het zorgkantoor. Het ingevulde aanvraagformulier wordt door het zorgkantoor beoordeeld.

Heeft u een MPT en wilt u een aanvraag doen voor EKT in zorg in natura (ZIN)? De zorgaanbieder die u zorg in natura levert, stuurt de aanvraag voor de EKT-toeslag naar het Zorgkantoor.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 18.00 uur.

Neem contact op via het contactformulier

Stuur eenvoudig uw documenten:

Naar het contactformulier