Zorgtransformatie en beleid

Zorg dichterbij mensen en bij voorkeur digitaal en thuis. Zo brengen wij gezondheid dichterbij voor iedereen.

Bekijk uw inkoopbeleid

Zorg transformeren doe je samen!

De zorg toegankelijk en betaalbaar houden voor onze verzekerden staat voorop. Daarom werken we samen met zorgaanbieders, gemeenten en ons zorgkantoor aan veranderingen van het zorglandschap. Dat doen we al jaren. Nieuw zijn de zorgakkoorden waar alle partijen zich aan verbinden. Die verbondenheid biedt enorme kansen om de zorgtransformatie te versnellen. Lees wat er in uw regio gebeurt. Of dien een plan in als u knelpunten in uw regio wilt oplossen. Dat zien we graag! Zoekt u inspiratie? Kijk dan naar onze goede voorbeelden.

Regiobeelden

Van elke regio brachten we de eigen kenmerken en vraagstukken in beeld. Dit deden we met feiten en cijfers. Zo hebben we met alle aanbieders eenzelfde objectief beeld van de regionale uitdagingen. Maar dat niet alleen, een regiobeeld is een belangrijk startpunt voor het ontwikkelen van een transformatieplan.

Lees meer over de uitdagingen in uw regio

Transformatieplannen

Zijn er uitdagingen in uw regio waar u een oplossing voor ziet? Dient u dan een transformatieplan in. Zijn wij de grootste zorgverzekeraar in uw regio dan voeren we het graag samen uit. Zo houden we de zorg betaalbaar en toegankelijk. Passende zorg is ons gezamenlijke doel: zorg die werkt, waar mogelijk dicht bij de patiënt en waarbij hij samen met zijn zorgverlener beslist. Met meer inzet op gezondheid en wat iemand wel kan.

Meer over transformatieplannen

Goede voorbeelden

Onze verzekerden krijgen steeds vaker passende zorg zoals met apps, telemonitoring of chemo thuis. Hoe mooi is het als steeds meer mensen zorg krijgen die bij hen past. Vandaar dat u hier voorbeelden vindt over zorgtransformatie, digitalisering en innovatie. We zetten er steeds weer nieuwe bij. Laat u inspireren! Laten we samen opschalen!

Bekijk de goede voorbeelden

Digitale zorg

Al een aantal jaar zetten we in op digitale zorg. Samen met u doen we dat graag steviger om het te versnellen. Zo spreken we standaarden af voor gegevensuitwisseling maar delen ook kennis en ervaring. We stimuleren regionale digitale samenwerking en het gebruik van het persoonlijk gezondheidsdossier

Innovatieve bekostiging

Betaaltitels voor innovatieve vormen van zorg versnellen de zorgtransformatie. Vandaar dat we die met zorgaanbieders ontwikkelen. Maar ook nieuwe contractvormen met zorginhoudelijke en financiële doelen. Transformatie en betaalbaarheid gaan hand in hand.

Onze visie op preventie

Gezondheid gaat over lichaam, geest, omgeving en relaties. Met gemeenten ontwikkelen wij een infrastructuur waarmee verzekerden betere toegang krijgen tot preventie. Met werkgevers activeren we hun werknemers om via platformen bezig te zijn met hun gezondheid.

Financiering van innovaties

De zorg van nu kan de zorg van later niet opvangen. Vandaar dat we innovaties voor digitale zorg en het verplaatsen van zorg naar huis stimuleren. Zo ontstaat meer capaciteit en ruimte voor nieuwe behandelingen.

Duurzaamheid

We zetten ons in voor verduurzaming van de zorgsector. En doen een beroep op u om de CO2-uitstoot te verlagen vanuit een gezamenlijk vertrekpunt: De Green Deal Duurzame zorg 3.0.

Kwaliteit

Het behouden en waar mogelijk verbeteren van kwaliteit van zorg heeft continu onze aandacht. Zeker ook vanwege de toenemende arbeidsproblematiek.

Het verhaal van Peter

Tot een jaar terug werkte ik in het Maasstad ziekenhuis. En zat net als u aan de andere kant van de tafel zoals wel wordt gezegd. Maar mijn doel blijft gewoon hetzelfde: de zorg voor de patiënt organiseren op basis van zijn behoeften en voorkeuren. 

Lees het verhaal van Peter

Uw inkoopbeleid

Hier vindt u het inkoopbeleid per zorgsoort. Het geldt voor al onze merken: FBTO, Interpolis, De Friesland, De christelijke zorgverzekeraar en Zilveren Kruis.