Beleidswijziging POH-GGZ

De Vergoeding POH-GGZ uit het Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2024-2025 hebben we in lijn gebracht met de nieuwe NZa beleidsregels. In dit bericht leest u wat deze aanpassing naar versie 1.1 voor u betekent.

U kunt de uitbreiding van de S1 vergoeding volledig inzetten voor POH-GGZ uren

In versie 1.0 namen we de urenverdeling over uit het IZA. Daarin is afgesproken dat de POH-GGZ uren worden uitgebreid voor e-health en netwerkzorg (consultatie). Om die reden schreven we in versie 1.0 dat de 4 uur uitsluitend daarvoor bedoeld is. Dit is aangepast omdat de NZa regelgeving deze afhankelijkheid niet beschrijft.

We verduidelijken de vergoeding voor e-health en consultatie op basis van kosten

In versie 1.0 vroegen we u om uren aan te vragen op basis van de verwachte kosten voor e-health en consultatie. Het omzetten van kosten naar uren blijkt verwarrend. We vragen nu niet meer om de verwachte kosten om te zetten naar uren, maar simpelweg hoeveel kosten u hiervoor verwacht.

De maximale vergoeding e-health en consultatie vindt u in de nieuwe rekentool

Deze vergoeding is hetzelfde gebleven. Voor beide blijft het maximum gelijk aan de waarde van 2 uren POH-GGZ per 2.350 patiënten. Om deze waarde voor u inzichtelijk te maken is de rekentool aangepast. In deze nieuwe versie, gepubliceerd op 11 september 2023, ziet u direct de maximale vergoeding voor uw praktijk.

Meer informatie

Overige tekstuele wijzigingen in documenten

  • In de Tarievenlijst Huisartsenzorg 2024 stond per abuis het jaartarief vermeld voor de prestatie ‘Meer Tijd Voor de Patiënt’ voor de regio-organisatie (31452), in plaats van het kwartaaltarief. Dit is gecorrigeerd in versie 1.1.
  • In de Rekentool Taakdelegatie 2024 is in versie 1.1 een tekstuele verduidelijking aangebracht in rij 34.