Aangepast inkoopbeleid Gecombineerde leefstijlinterventie (voor volwassenen) 2024-2025

Wij hebben het Inkoopbeleid Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) (voor volwassenen) 2024-2025 aangepast. In dit bericht leest u welke aanpassingen dit zijn.

Aanpassing formulering voorwaarde aanleveren elektronische declaraties

In het inkoopbeleid stond dat u elektronische declaraties bij Zilveren Kruis moest aanleveren via ‘de geldende Paramedie Vektis standaard’. In de aangepaste versie (versie 2.0) van het inkoopbeleid is dat gewijzigd in ‘de geldende Vektis standaard voor de Paramedische zorg’. Wij hebben de voorwaarde ruimer geformuleerd vanwege de overgang naar een andere declaratiestandaard.

Vanaf 1 april 2024: overgang naar andere declaratiestandaard

Sinds de introductie van de GLI (voor volwassenen) declareert u de kosten hiervan bij ons via de declaratiestandaard PM304/305. Op landelijk niveau is echter in overleg met verschillende partijen besloten om per 1 april 2024 over te gaan naar een generieke declaratiestandaard (GDS801/802).

Wilt u er alstublieft voor zorgen dat zowel uw softwareleverancier als uzelf vóór 1 april 2024 klaar zijn om de declaraties in te kunnen dienen via deze nieuwe standaard? Meer informatie vindt u op de website van Vektis: Standaard GDS801 (versie 2.0) - Standaardisatie | Vektis.nl.

Bekijk het aangepaste inkoopbeleid

Inkoopbeleid Gecombineerde leefstijlinterventie (voor volwassenen) 2024-2025