Erratum op Nota van Inlichtingen gepubliceerd Inkoopprocedure Maart 2024

Zilveren Kruis heeft op 15 maart de inkoopprocedure preferente geneesmiddelen 'Maart 2024' gestart. De Nota van Inlichtingen, gepubliceerd op 19 april 2024, geeft antwoord op de vragen die zijn gesteld binnen deze Inkoopprocedure.

Aanpassing na indienen van een bezwaar

Zilveren Kruis heeft na het publiceren van de Nota van Inlichtingen een bezwaar op de clustering van SST 409 Mesalazine 500mg ontvangen. Dit bezwaar heeft ons doen besluiten het eerder gegeven antwoord op de vraag in de Nota van Inlichtingen aan te passen. Het aangepaste antwoord en de consequentie binnen de procedure vindt u in een Erratum op de Nota van Inlichtingen. Dit Erratum, wat integraal onderdeel is van de Inkoopstukken, prevaleert boven de eerder gepubliceerde Inkoopstukken. De belangrijkste punten zetten wij hieronder alvast op een rij, maar leest u vooral voor de toelichting en wijzigingen het volledige document.

Uitgelicht

  • Cluster 409 Mesalazine betreft alleen PRK code 25445
  • Het referetievolume is naar beneden bijgesteld tot 1.584.023 stuks met een rekenvolume van € 438.252 per jaar (gebaseerd op 2023)
  • Er wordt geen nieuw biedingenbestand gepubliceerd

Inschrijven kan tot woensdag 15 mei 2024 11.00 uur

Het preferentiebeleid geldt voor alle verzekerden die geneesmiddelen afnemen bij apotheekhoudenden met een overeenkomst Farmaceutische Zorg.

Bekijk alle inkoopstukken

Waaronder dit Erratum op de pagina 'Preferente geneesmiddelen voor leveranciers'.

Naar de pagina 'Preferente geneesmiddelen voor leveranciers'