Voorbeelden van initiatieven

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van initiatieven.

Enkele initiatieven die de stichtingen ondersteunen

  • Het verbeteren en opschalen van het Westerdoktersconcept: een zeer efficiënte en patiëntgerichte werkwijze die zorgt voor meer contact met de patiënt, meer aandacht voor leefstijlgeneeskunde én 24 uur per dag huisartsenzorg. Meer over dit initiatief vindt u bij SAG.
  • PRECISE-ECLS: Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) realiseert een voorspelmodel voor 1-jaarsoverleving na ECMO in goede kwaliteit van leven. Meer over dit initiatief vindt u bij Fonds SGS.
  • ‘In je uppie’: Groepsgesprekken voor ouderen, begeleid door een vrijwilliger. Het gespreksthema kan van alles zijn: bijvoorbeeld vriendschap, rouw of troost. Ouderen vertellen in een veilige omgeving hun verhaal, voelen zich gehoord en gezien. Meer over 'In je uppie' vindt u bij Stichting De Friesland.
  • Social Trial Rotterdam: Doen wat nodig is voor mensen met dementie. Dat is het vertrekpunt van de Social Trial Rotterdam, een experimentele methodiek voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten. Meer informatie over dit initiatief vindt u bij Stichting Theia