Meer huishoudelijke hulp

U krijgt een budget van € 3417 voor huishoudelijke hulp. Met dit budget kunt u huishoudelijke hulp inkopen. Misschien heeft u meer hulp nodig dan u met dit budget kunt inkopen.

Wat is huishoudelijke hulp?

Met huishoudelijke hulp bedoelen we het ondersteunen of het overnemen van huishoudelijke taken. Dit gebeurt bij klanten die door hun ziekte of beperking het huishouden niet meer (helemaal) zelf kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan opruimen, schoonmaken, het verzorgen van planten en huisdieren, bedden opmaken en de maaltijden klaarmaken. Huishoudelijke hulp wordt ook wel schoonmaken of schoonhouden van de woning genoemd.

U kunt budget gebruiken dat nog over is

Heeft u nog budget over wat u niet aan andere zorg besteedt? U kunt dit budget ook gebruiken om extra uren huishoudelijke hulp in te kopen.

Overgangsregeling voor hulp via de gemeente

Vanaf 1 april 2017 wordt alle huishoudelijke hulp geregeld door het Zorgkantoor via de Wet langdurige zorg (Wlz). Werd voor die tijd de hulp door uw gemeente geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? En merkt u dat u door de overgang van uw gemeente naar het Zorgkantoor niet genoeg huishoudelijke hulp meer kunt krijgen? Dan kunt u in 2017 mogelijk van een overgangsregeling gebruikmaken.

Met de overgangsregeling kunt u in 2017 hetzelfde budget krijgen dat u ook van uw gemeente kreeg voor huishoudelijke hulp. Wilt u aanspraak maken op de overgangsregeling? Stuurt u ons dan de laatste toekenningsbeschikking die u van uw gemeente kreeg. Wij nemen dan contact met u op. Komt u in aanmerking voor extra budget? In 2018 vervalt dit extra budget. Gebruik 2017 daarom om uw zorg en huishoudelijke hulp goed te passen binnen uw budget.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 17.30 uur.

Document opsturen

Stuur eenvoudig digitaal uw document aan ons op. Bijvoorbeeld uw zorgovereenkomst en zorgbeschrijving.

Naar document opsturen