Indicatie- en diagnosecode bepalen

U als behandelaar bepaalt de indicatie- en diagnosecode. U ziet de patiënt en voert een screening, intake en onderzoek uit. U vertaalt de medische diagnose van de patiënt naar een indicatie- en diagnosecode.

Online documenten die u kunnen helpen

Komt u er niet uit? Op internet vindt u een aantal documenten die u kunnen helpen:

  • In bijlage 1 van het ‘Besluit zorgverzekering’ staan alle aandoeningen waarvoor aanspraak op de basisverzekering geldt.
  • In de uniforme DCSPH-codelijst vindt u een uitgebreid overzicht van aandoeningen en bijbehorende indicatie- en diagnosecodes. De lijst is een vertaling van de medische diagnose naar een indicatie- en diagnosecode. U kunt de laatste versie van de DCSPH-codelijst downloaden bij Vektis op de pagina ‘PM304 Declaratie paramedische hulp’. Daar vindt u een handreiking en gebruiksaanwijzing van de DCSPH-lijst en de lijst zelf.

Ook kunt u uw collega’s vragen om advies.

Op zoek naar de diagnosecode waarop de vorige praktijk heeft behandeld?

Die kunnen wij helaas niet met u delen. Misschien kunt u informeren bij de vorige therapeut. Of de verzekerde kan contact met ons opnemen en de diagnosecode opvragen. Wij kunnen wel aan u bevestigen of er al door een andere zorgaanbieder op een bepaalde diagnosecode is gedeclareerd.

Komt u er toch niet helemaal uit?

U kunt dit onderstaand formulier advies vragen aan de paramedisch adviseur.

353d2f31bde247298bf28bfc8632f212_one1
Heeft u de DCSPH-codelijst geraadpleegd?*
U heeft nog geen keuze gemaakt