Aangepast inkoopbeleid Geboortezorg 2024

Wij hebben het inkoopbeleid 2024 aangepast. U leest hier de wijzigingen.

Wijziging voor Kraamzorg

Onlangs stelde Bo Geboortezorg de richtlijn digitale kraamzorg voor voorlichting en instructie vast voor de periode van 1 juni 2023 tot en met 31 december 2024. Naar aanleiding daarvan hebben wij onze inkoopvoorwaarden voor digitale kraamzorg aangepast.

Aangepaste inkoopvoorwaarden digitale kraamzorg in een nieuwe bijlage 4

De oorspronkelijke bijlage 4 van het inkoopbeleid met inkoopvoorwaarden digitale kraamzorg is vervangen door een nieuwe bijlage 4 met de aangepaste inkoopvoorwaarden digitale kraamzorg die gelden voor het jaar 2024. De eerder gepubliceerde inkoopvoorwaarden digitale kraamzorg zoals opgenomen in de oorspronkelijke bijlage 4 van het inkoopbeleid pasten namelijk niet meer binnen de nieuwe richtlijn.

We contracteren voor het jaar 2024 naast voorlichting en instructie in de vorm van ondersteunende filmpjes en video-instructies, ook voorlichting en instructie via beeldbellen. Dit is in lijn met de contractering voor de periode van 1 juni 2023 tot en met 31 december 2023. Op die manier willen we eraan bijdragen de capaciteitsproblematiek te verlichten. Verder zijn ten opzichte van de betreffende periode in 2023 de tarieven voor de digitale kraamzorg voor 2024 aangepast.

Wijziging voor Verloskunde en Echoscopie

De verwijzing naar het Tweede Trimester Structureel Echoscopisch Onderzoek (TTSEO) (als een te contracteren prestatie) is komen te vervallen.

TTSEO valt per 1 januari 2024 niet meer onder de Zorgverzekeringswet

Vanaf die datum wordt deze echo die rond 20 weken zwangerschap wordt uitgevoerd, niet meer vanuit de Basisverzekering vergoed. Vanaf 1 januari 2024 wordt het TTSEO gefinancierd door het ministerie van VWS vanuit de Rijksbegroting.

Bekijk het aangepaste Inkoopbeleid Geboortezorg 2024 (pdf)