Een meekijkconsult gedurende een behandeltraject van een (sport)blessure

Verzekerden met een collectiviteit van NOC*NSF, werkgeversorganisatie in de sport of een sportbond krijgen een vergoeding voor een meekijkconsult in het AV-pakket 'Extra pakket Sport'. Hiermee willen we enerzijds de topsportrevalidatie en de recreatiesportrevalidatie dichter naar elkaar toe brengen. Het geeft aan beide kanten nieuwe inzichten. En anderzijds kan het een positieve boost geven aan een revalidatietraject voor de klant.

Wat is een meekijkconsult?

Meekijkconsulten bieden de fysiotherapeut een praktisch hulpmiddel om intercollegiaal te overleggen met een specialist-collega en biedt de klant een heel klein inkijkje in de wereld van de topsport. Heel veel mensen sporten in hun vrije tijd en beleven daar plezier aan. Helaas ontstaan er soms als gevolg van het sporten blessures. Voor de begeleiding en behandeling van sportblessures zijn in het hele land (sport)fysiotherapeuten beschikbaar. Maar af en toe loopt een behandeltraject anders dan voorzien. In dat geval kan op verzoek van de klant, een sportfysiotherapeut van Team NL, een keer meekijken en -denken bij de revalidatie van de blessure van de klant.

Wat wordt vergoed?

Er is vergoeding opgenomen voor één meekijkconsult bij musculoskeletale klachten. Het meekijkconsult is alleen voor gecontracteerde fysiotherapeuten. Gedurende het behandeltraject van een (sport)blessure kan eenmalig kennis en expertise aangevraagd worden van een topsportfysiotherapeut van de High Performance fysiotherapeuten van TeamNL. Bijvoorbeeld op het Sportmedisch Centrum Papendal of bij 1 van de landelijke uitvoeringspartners van NOC*NSF. Voor voetbalblessures is er ook vergoeding van een meekijkconsult door het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB in Zeist. Dit is een FIFA Center of Excellence.

Bij wie kan ik een meekijkconsult aanvragen?

U kunt via mail fysio@knvb.nl of telefonisch 0343 49 92 85 de expertise inroepen van één van onderstaande therapeuten. Geeft u daarbij duidelijk aan dat het om een meekijkconsult gaat.

  • Ricardo de Sanders, (sport)fysiotherapeut/manueeltherapeut
  • Niels Veldman, (sport) fysiotherapeut/manueeltherapeut
  • Raymond Meyer, (sport)fysiotherapeut/manueeltherapeut
  • Christiaan Kruiswijk, (sport)fysiotherapeut
  • Kim Blewanus, (sport)fysiotherapeut/manueeltherapeut
  • Daniëlle Schaap, (sport)fysiotherapeut/manueeltherapeut
  • Manon van den Boogaard, (sport)fysiotherapeut
  • Remy van Denderen, (sport)fysiotherapeut

Via de mail kunt u de expertise inroepen van één van onderstaande therapeuten. Geeft u daarbij duidelijk aan dat het om een meekijkconsult gaat.

Zo declareert u

  • Het meekijkconsult moet altijd gedeclareerd worden in combinatie met de prestatie individuele zitting reguliere fysiotherapie.
  • U als hoofdbehandelaar declareert het meekijkconsult en rekent af met de meekijkende fysiotherapeut middels onderlinge dienstverlening.