publiek luistert naar spreker

Wellbeing Community

De Wellbeing Community is opgericht door Deloitte, TNO en Zilveren Kruis met als doel de krachten te bundelen om een verdieping en versnelling te realiseren op wellbeing in organisaties. De community bestaat uit een groeiende groep van toonaangevende werkgevers in Nederland.

Wie horen bij de Wellbeing Community?

De Wellbeing Community bestaat uit de volgende organisaties: Rabobank, DSM, FrieslandCampina, ABN Amro, Unilever, Achmea, Deloitte, Gemeente Amsterdam, Equinix, ASML, Philips, Philadelphia, Randstad, UWV, Tata Steel, P Direkt, Vattenfall/WenB, KPN en Espria (GGZ Drenthe).

Wat verstaan we onder wellbeing?

De wellbeing van medewerkers gaat over de ervaren kwaliteit van leven; die fluctueert over tijd en is afhankelijk van verschillende factoren (bron: TNO). Onder organisatie wellbeing verstaan we een werkomgeving die slimmere, gezondere en gelukkigere medewerkers oplevert en tegelijkertijd de gemeenschap om hen heen verbetert (bron: Chief Wellbeing Officer, Steven P. Macgregor & Rory Simpson). Een organisatie waar Health & Wellbeing in het DNA zit, kan rekenen op meer engagement, betere productiviteit, retentie van talent, klantloyaliteit, innovatie en groei.

Voor mij is de Wellbeing Community inspiratie opdoen, kennis vergaren en het toetsen van ideeën. Als ik push back krijg vanuit de organisatie kan ik makkelijker positie innemen omdat ik dit heb kunnen toetsen bij collega’s die in hetzelfde vakgebied zitten.

Merel van Dorp – Friesland Campina

Wat doet de Wellbeing Community?

In de Wellbeing Community delen we kennis, inspiratie en ervaring. Er vinden intervisie calls, verdiepende sessies en events plaats voor zowel HR, leidinggevenden als directie. Via een LinkedIn-groep inspireren we elkaar met relevante content. Optioneel extra is deelname aan de ontwikkeling van een persoonlijk wellbeing dashboard op maat, onder leiding van TNO en een 5 uur durende strategy lab. Dit wordt gehost door Zilveren Kruis en Deloitte. Eén keer in de 4 weken hebben we intervisie calls waarin we sparren over wellbeing vraagstukken. Om een goede indruk te krijgen maakten we een bundeling van de best practices uit 2020. Ook voor 2021 geeft het programma een goed inzicht in de Wellbeing Community.

Bekijk de video's

Wellbeing in organisaties

De leden van de Wellbeing Community vertellen waarom het zo belangrijk is om met elkaar te werken aan wellbeing in organisaties.

Workplace Wellbeing Model

In deze video wordt uitgelegd welke factoren van invloed zijn op workplace wellbeing. Heeft u interesse in de wellbeing monitor van TNO, neem dan contact met ons op.

Tip

Meer informatie over de Wellbeing Community?

De community bestaat uit vitaliteitsmanagers en HR directeuren die vooruitstrevend zijn en een beweging willen maken naar meer wellbeing op de werkvloer. Het lidmaatschap is betaald. Er is gelegenheid om als werkgever aan te sluiten. Ben u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Lotte Mintjes of Frederique Maring.

logos deelnemers wellbeing community