""

Actueel nieuws

Wij houden u graag op de hoogte met actuele informatie uit de zakelijke branche. In dit overzicht vindt u alle nieuwsberichten van Zilveren Kruis.​​

Laatste nieuws

Ontdek alle thema's

""

Fysiek fit

Fysiek fit zijn betekent dat mensen qua fysieke gesteldheid in balans zijn; zij hebben een goede algemene gezondheid en werken actief aan gezonde leefgewoonten van belang.

""

Gezonde leefstijl

Een gezonde werkomgeving is door de werkgever zodanig ingericht dat medewerkers gezond en veilig kunnen werken. Het voorkomen van werk-gerelateerd verzuim als gevolg van fysieke belasting kunt u voorkomen door het inrichten van een gezonde werkomgeving.

""

Gezondheidsbeleid

Onze visie is dat gezondheidsbeleid onderdeel hoort te zijn van elk organisatiebeleid. Geen enkele organisatie is hetzelfde en daarom is gezondheidsbeleid altijd maatwerk.

""

Mentaal sterk

Mentale veerkracht is het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. Leren omgaan met tegenslag maar hier ook nog sterker uitkomen. Datzelfde geldt voor normale, positieve situaties. Ook daar kun je van leren en deze ervaring gebruiken om nog meer vooruitgang te boeken.

""

Verzuim

Ziekteverzuim is arbeidsongeschiktheid wegens ziekte of gebrek. Als iemand ziek is betekent dit dus niet dat iemand hoeft te verzuimen. Mocht een medewerker toch verzuimen, dan hebben zowel de werkgever en de werknemer de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de medewerker zo snel mogelijk (duurzaam) terugkeert naar de werkplek.