Onderverzekerd op reis? Liever niet.

Of medische kosten in het buitenland worden gedekt, hangt af van de gebeurtenis. Is er sprake van een medisch probleem of een reisprobleem?
man in de trein

Alleen de basisverzekering: niet verstandig

Heeft u alleen een basisverzekering? Dan is het aan te raden om een medische kosten module af te sluiten in uw reisverzekering. De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland namelijk alleen tot het Nederlands tarief. Alles daarboven moet u zelf bijbetalen. In landen als Amerika, waar de zorg erg duur is, levert dit gegarandeerd torenhoge kosten op.

Verzeker uzelf aanvullend, via zorg of reis

Om spoedeisende hulp in het buitenland boven het Nederlandse tarief vergoed te krijgen (de kostprijs), kunt u dus een module in uw reisverzekering opnemen. Maar er is nog een andere manier: sluit een aanvullende zorgverzekering af. Als u die niet al heeft, natuurlijk. Al vanaf 1 ster bent u gedekt.

Wat biedt de reisverzekering nog meer?

Naast medische kosten, regelt onze reisverzekering de vergoeding van extra reis- en verblijfkosten. Bijvoorbeeld als een gezinslid tijdens een vakantie in het ziekenhuis beland, en u niet meer op de geplande vertrekdatum naar huis kan. Naast een omvangrijke bagagedekking, zijn er de optionele modules Sportdekking, Gelddekking (tot 250,- cash), Zakenreizen en Pechhulp.

Afsluiten?

Een aanvullende zorgverzekering kunt u per jaar afsluiten. Een reisverzekering met medische kosten kunt u ook gedurende het jaar afsluiten. In beide verzekeringen wordt medische repatriëring vergoed.