Zorgpremie Zilveren Kruis

In 2023 is de premie van de Basis Zeker €138,95 per maand. De Basis Zeker is de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis. De premies van onze andere basisverzekeringen stijgen ook.
""

We zetten het even voor u op een rij:

  • Basis Zeker wordt € 138,95 per maand. Een stijging van € 7,50.
  • Basis Budget wordt € 131,95 per maand. Een stijging van € 8,50.
  • Basis Exclusief wordt € 152,75 per maand. Een stijging van € 8,80.

We mogen vanaf 1 januari 2023 geen collectieve korting meer geven op onze basisverzekeringen. Daarom is de basispremie dan voor iedereen met dezelfde basisverzekering gelijk. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2,4%. Dat is ver onder de inflatie. Het blijft wel mogelijk om korting te geven op deze aanvullende verzekeringen.

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: "Een verhoging van de premie is helaas onvermijdelijk. De zorgkosten blijven stijgen. We gebruiken namelijk met elkaar steeds meer zorg. Dit komt doordat we ouder worden en langer gebruik maken van zorg. Ook verhogen we de tarieven van verschillende zorgverleners. Om hen te compenseren voor loonstijgingen en de verhoogde prijzen van de materialen die ze gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan materialen in ziekenhuizen, klinieken en bij huisartsen.”

Samen werken aan gezondheid

Fijneman: “Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat de zorg die nodig is beschikbaar blijft. De toenemende zorgvraag en het tekort aan zorgpersoneel vragen om het anders organiseren van zorg. En dat kán ook. Door meer en beter samenwerken én het snel en effectief opschalen van bewezen – digitale - innovaties. Daarover maakten we onlangs ook afspraken in het Integraal Zorgakkoord.” Daarin is onder meer afgesproken dat zorgverzekeraars, zorgverleners en gemeenten intensiever gaan samenwerken aan passende zorg. En dat er méér ingezet wordt op een gezonde leefstijl. "Daarom helpen en motiveren we onze verzekerden om in kleine stappen aan de slag te gaan met hun gezondheid. Op een manier die bij hen past. Met een app, met hulp van een zorgverlener of samen met collega’s op de werkvloer. Om samen – waar mogelijk - zorg te voorkomen.”