Zorgpremie Zilveren Kruis

In 2024 is de premie van de Basis Zeker € 147,45 per maand. Dit is onze meest gekozen basisverzekering. De stijging is minder dan de Minister van VWS met Prinsjesdag verwachtte.
""

De premies van onze andere verzekeringen zijn ook bekend:

  • Basis Budget wordt € 140,45 per maand.
  • Basis Exclusief wordt € 161,75 per maand. Per 2024 wordt dit een combinatiepolis.
  • De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld 4,7%.

Veranderingen in de zorg zijn noodzakelijk én mogelijk.

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: “Het is bekend dat de zorgkosten stijgen omdat we in Nederland met elkaar steeds meer zorg gebruiken en we te maken hebben met hogere lonen in de zorg. We worden steeds ouder, er komen meer innovatieve behandelingen en nieuwe medicijnen. Helaas stijgt daarom ook komend jaar de zorgpremie voor onze verzekerden. Naast de stijgende kosten hebben we te maken met een nijpend tekort aan personeel in verschillende zorgsectoren. Veranderingen zijn daarom noodzakelijk om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij geloven dat dat kán!”

Verandering vraagt iets van ons allemaal, als maatschappij en als individu.

“Met zorgverleners, patiëntenorganisaties en gemeenten werken we daarom momenteel volop aan regioplannen. Elke regio heeft zijn eigen uitdagingen en urgentie. Waarbij we ook kijken hoe we niet alles met zorg oplossen. Mensen hebben niet altijd zorg nodig als ze zich niet gezond voelen. Als je bijvoorbeeld slaapproblemen hebt door schulden, ligt de oplossing buiten de zorg. Daarom is het zo belangrijk dat ook gemeenten betrokken zijn. Met zorgaanbieders creëren we de benodigde ruimte door zorg anders te organiseren en bewezen digitale innovaties op te schalen. En belangrijk is het besef dat we een deel van de zorg kunnen voorkomen als we gezonder leven. Alleen samen kunnen we de zorg toekomstbestendig houden. Dat vraagt iets van ons allemaal,” aldus Fijneman.