Dit is ZieZo

ZieZo is de voordelige zorgverzekering van Zilveren Kruis. Wij vertellen u graag meer over Ziezo.

Dit is ZieZo

ZieZo is de voordelige zorgverzekering van Zilveren Kruis. Wij vertellen u graag meer over Ziezo.

Waarom heeft Zilveren Kruis een product als ZieZo?

Met een ZieZo zorgverzekering regel je veel zaken online. Als je kiest voor een ZieZo verzekering kies je ook voor een product waar je iets minder keuze hebt in leveranciers en zorgaanbieders. De aanvullende (tandarts) verzekeringen zijn in vergelijking met de aanvullende (tandarts) verzekeringen van Zilveren Kruis iets minder ruim. Hierdoor is de premie van de ZieZo verzekeringen zo aantrekkelijk.

Wat is het verschil tussen ZieZo Selectief en ZieZo basis?

Bij ZieZo Selectief kun je voor niet spoedeisende zorg gebruikmaken van een beperkt aantal ziekenhuizen. Alleen bij deze geselecteerde ziekenhuizen krijg je een volledige vergoeding (let op eigen risico). Kies je voor ZieZo Basis? Dan kun je terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland waar wij afspraken mee gemaakt hebben.

Wat is het verschil tussen ZieZo Basis en Basis Zeker van Zilveren Kruis?

Voor ZieZo Basis betaal je minder premie. Dat komt omdat je met deze zorgverzekering veel online regelt. Ook is er minder keuze in aanvullende (tand)verzekeringen, leveranciers en zorgaanbieders. Verder is alles hetzelfde.

Welke aanvullende (tandarts) verzekeringen heeft ZieZo?

Bij ZieZo kies je zelf tussen een aanvullende verzekering en een aanvullende tandverzekering. ZieZo Aanvullend vergoedt zorg die niet volledig is opgenomen in de basisverzekering, zoals fysiotherapie en spoedeisende hulp in het buitenland. ZieZo Tand vergoedt de meest voorkomende behandelingen voor 100%.

 

 

Een nieuwe ZieZo zorgverzekering vraag je hier aan.
Dit kan gemakkelijk online. Doe hier voor 31 december een nieuwe aanvraag. Jouw Zilveren Kruis zorgverzekering wordt dan automatisch omgezet naar ZieZo. Deze verandering kun je niet in Mijn Zilveren kruis doen.
Nee. Er is geen mogelijkheid om een ZieZo zorgverzekering af te sluiten met collectiviteitskorting. De premie van ZieZo is al heel scherp.
Je ZieZo zorgverzekering stopt automatisch als je je ergens anders verzekert. Je hoeft hier niets voor te doen. Je blijft zelf wel verantwoordelijk voor de opzegging.
Dit kan voor het lopende jaar tot en met 31 januari. Die hele maand ben je dan gewoon verzekerd. Wijzigingen na 31 januari gaan het volgende kalenderjaar in.
De hoogte van je premie hangt af van de verzekering die je afsluit. Bereken hier online jouw premie.
Je kunt bij aanmelding online aangeven dat je de premie per halfjaar of jaar wilt betalen. Ga hiervoor naar het kopje "Kies uw betaaltermijn". Of je wijzigt het in Mijn Zilveren Kruis. Deze wijziging geldt nadat de periode van eerder gekozen termijn voorbij is.
Dat hangt af van het moment waarop je je verzekering afsluit. Doe je dit voor 1 december dan incasseren wij de premie van januari op de dag die jij doorgaf. Sluit je je verzekering later af, maar uiterlijk 31 december? Dan kan het zijn dat de incasso op een later moment plaatsvindt. In Mijn Zilveren Kruis zie je wanneer we de premie afschrijven.
Je betaalt altijd een maand vooruit. Vanwege de feestdagen in december is het mogelijk dat wij de premie van januari niet in december, maar ook in januari afschrijven.
Als je de afschrijfdatum net veranderde, kan het zijn dat wij de premie nog 1 keer op de oude datum afschrijven.
Vijf werkdagen na aanmelding staat je polisblad in Mijn Zilveren Kruis. Je krijgt hierover bericht via e-mail. Ongeveer tien werkdagen na aanmelding volgt de zorgpas. Rond en na de jaarwisseling kan het langer duren.
Als je nu bij Zilveren kruis verzekerd bent, blijft jouw huidige zorgpas geldig. ZieZo heeft geen eigen zorgpas.
Je sluit de ZieZo zorgverzekering online af. De meeste communicatie gaat via chat, WhatsApp of social media, en je logt in met DigiD in Mijn Zilveren Kruis om eenvoudig je zorgzaken te regelen.

 

Nee, online bestellen van medicijnen is niet verplicht. Maar het is wel heel handig. Check altijd in de zorgzoeker of wij afspraken met jouw apotheek hebben gemaakt.
Nee, maar wel het voordeligst. Sommige hulpmiddelen als diabeteshulpmiddelen en stoma- of incontinentiemateriaal bestel je eenvoudig online bij een leverancier waarmee wij afspraken hebben. Alleen bij deze leveranciers krijg je een volledige vergoeding.
Dit is niet mogelijk. In Mijn Zilveren Kruis staan persoonlijke gegevens, die worden beschermd door met DigiD in te loggen.