studenten in gesprek

Voordelen Vereniging Hogescholen

De Vereniging Hogescholen heeft afspraken gemaakt met Zilveren Kruis op het gebied van zorg- en gezondheidsoplossingen. Deze afspraken gelden voor de hogescholen binnen de Vereniging Hogescholen en bieden veel voordelen.

Branche specifieke dekking bij Zilveren Kruis

Als lid van Vereniging Hogescholen profiteren u, uw medewerkers en hun gezinsleden van uitgebreide voordelen op het gebied van zorg, gezondheid, arbeidsongeschiktheid en vitaliteit. Zaken die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Collectief zorgcontract aanvragen


Present! Service 2023

Present! Service biedt toegang tot een persoonlijke online omgeving waar u verschillende gezondheidsoplossingen kunt aanvragen voor uw medewerkers. U kunt zelf kiezen welke zorgoplossingen het beste passen bij uw bedrijf, het werk en de medewerkers. Waar nodig staan wij u bij met advies. Wij regelen het gehele operationele proces van inkoop en aanvraag tot declaratie. Maar u houdt altijd zelf de regie.

Uw voordelen op een rij

Collectief zorgcontract 2023

Bij Zilveren Kruis bepalen uw medewerkers en hun gezinsleden zelf hoeveel premie zij betalen. Men kan kiezen uit één van onze drie basisverzekeringen: Basis Budget, Basis Zeker, Basis Exclusief). Daarnaast heeft men vrije keuze uit het eigen risico en de aanvullende verzekeringen. Zo zijn uw medewerkers altijd goed verzekerd en kunnen zij rekenen op onze uitstekende dienstverlening.

Hebben uw medewerkers hulp nodig bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Dan kan de handige keuzehulp tool u hierbij helpen.

De basisverzekering dekt soms minder dan u denkt. Met de Basis Plus Module verzekert u zich tegen onverwachte hoge zorgkosten. Het is daarmee een belangrijke aanvulling op uw basisverzekering. De Basis Plus Module vergoed o.a.:

 • Spoedeisende zorg in buitenland
 • Vervoer verzekerde en vervoer stoffelijk overschot naar Nederland
 • Fysiotherapie bij kanker, hart- en vaatziekten en een beroerte, uitgevoerd door een PlusPraktijk
 • Second opinion via 2e Arts Online
 • Stellen van zorgvragen aan een medisch topspecialist van Royal Doctors
Met een tandartsverzekering kunt u terecht bij tandarts, mondhygiënist, kaakchirurg en tandprotheticus. Hoe meer sterren, hoe hoger de maximale vergoeding per jaar. Voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. De premie verschilt per leeftijd.

De aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis met ruime keus De aanvullende verzekeringen (Aanvullend 1 tot en met 4 sterren) sluiten naadloos aan op de basisverzekering. Met Aanvullend kunnen uw medewerkers en hun gezinsleden zich extra verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie.

Zij hebben de keuze uit vier aanvullende verzekeringen. Deze worden aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de dekking en hoger de vergoedingen. Uw medewerkers en hun gezinsleden bepalen zelf welke aanvullende verzekering het beste bij hun situatie past.

Voor de medewerkers onder het collectieve zorgcontract van de Vereniging Hogescholen gelden de volgende kortingspercentages per aanvullende verzekering:

 • Aanvullend HBO 1 ster 15% korting
 • Aanvullend HBO 2 sterren 17,5% korting
 • Aanvullend HBO 3 sterren 27,5% korting
 • Aanvullend HBO 4 sterren 15% korting

Bij een aanvullende verzekering krijgen medewerkers en hun gezinsleden de Aanvullend HBO met extra dekking. Deze verzekering geldt voor:

 • alternatieve geneeswijzen
 • fysiotherapie
 • orthodontie voor verzekerden tot 18 jaar
 • brillen en contactlenzen
 • online modules bij psychische klachten
 • leefstijltrainingen zoals Afvallen & Afblijven, Mindfulness en Diëtiek

Aanvragen & brochures voor Livvit 2022

Gezond Ondernemen

Veel druk en stress kan ervoor zorgen dat uw medewerkers uitgeblust thuis komen te zitten. Heel vervelend voor uw medewerker, maar ook voor u. Zilveren Kruis gelooft dat succesvolle bedrijven zich onderscheiden met gezonde en fitte medewerkers en helpt u om hierin succesvol te zijn.

Hoe werken wij mee aan uw gezondheidsbeleid?

We bieden u inzicht, gebaseerd op relevante feiten én ervaringen uit de markt. Samen met u als werkgever kijken we wat uw organisatie nodig heeft op het gebied van gezondheidsmanagement en zoeken we naar relevante gezondheidsoplossingen. Door onze aanpak beloven wij dat verzuim lager wordt, de kosten dalen en de medewerkerstevredenheid stijgt.

Bekijk het aanbod

Interessant om te lezen

""
Artikel
17-08-2022
5 minuten leestijd

Prestatiemaatschappij - op zoek naar geluk

Constant bereikbaar zijn en drukbezet overkomen; waarom hebben we de drang om te presteren?

""
Artikel
04-08-2022
5 minuten leestijd

Kwetsbaarheid op de werkvloer

Hoe stel je je kwetsbaar op als leidinggevende en hoe ver ga je hierin? En waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je kwetsbaar op te stellen?

""
Artikel
17-08-2022
4 minuten leestijd

Gezonde medewerkers en hybride werken - 5 tips

Wat kun je als leidinggevende doen om medewerkers gezond te houden met hybride werken? Lees de 5 tips.

​Hoe kunt u contact opnemen?

Bel mij terug

Vul het formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Telefoonnummer

Nieuwe contracten
071 36 41 920

Servicedesk
071 36 41 920

Email
zorg.mkb@zilverenkruis.nl

Openingstijden

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur