studenten in gesprek

Voordelen Vereniging Hogescholen

De Vereniging Hogescholen heeft afspraken gemaakt met Zilveren Kruis op het gebied van zorg- en gezondheidsoplossingen. Deze afspraken gelden voor de hogescholen binnen de Vereniging Hogescholen en bieden veel voordelen.

Voordelen Vereniging Hogescholen

De Vereniging Hogescholen heeft afspraken gemaakt met Zilveren Kruis op het gebied van zorg- en gezondheidsoplossingen. Deze afspraken gelden voor de hogescholen binnen de Vereniging Hogescholen en bieden veel voordelen.

Branche specifieke dekking bij Zilveren Kruis

Als lid van Vereniging Hogescholen profiteren u, uw medewerkers en hun gezinsleden van uitgebreide voordelen op het gebied van zorg, gezondheid, arbeidsongeschiktheid en vitaliteit. Zaken die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Collectief zorgcontract aanvragen

Uw voordelen op een rij

Collectief zorgcontract 2020

Bij Zilveren Kruis bepalen uw medewerkers en hun gezinsleden zelf hoeveel premie zij betalen. Men kan kiezen uit één van onze drie basisverzekeringen: Basis Budget, Basis Zeker, Basis Exclusief). Daarnaast heeft men vrije keuze uit het eigen risico en de aanvullende verzekeringen. Zo zijn uw medewerkers altijd goed verzekerd en kunnen zij rekenen op onze uitstekende dienstverlening.

Hebben uw medewerkers hulp nodig bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Dan kan de handige keuzehulp tool u hierbij helpen.

De basisverzekering dekt soms minder dan u denkt. Met de Basis Plus Module verzekert u zich tegen onverwachte hoge zorgkosten. Het is daarmee een belangrijke aanvulling op uw basisverzekering. De Basis Plus Module vergoed o.a.:

 • Spoedeisende zorg in buitenland
 • Vervoer verzekerde en vervoer stoffelijk overschot naar Nederland
 • Fysiotherapie bij kanker, hart- en vaatziekten en een beroerte, uitgevoerd door een PlusPraktijk
 • Mammaprint test
 • Second opinion via 2e Arts Online
 • Stellen van zorgvragen aan een medisch topspecialist van Royal Doctors

Met een tandartsverzekering kunt u terecht bij tandarts, mondhygiënist, kaakchirurg en tandprotheticus. Hoe meer sterren, hoe hoger de maximale vergoeding per jaar. Voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. De premie verschilt per leeftijd.

De aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis met ruime keus De aanvullende verzekeringen (Aanvullend 1 tot en met 4 sterren) sluiten naadloos aan op de basisverzekering. Met Aanvullend kunnen uw medewerkers en hun gezinsleden zich extra verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie.

Zij hebben de keuze uit vier aanvullende verzekeringen. Deze worden aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de dekking en hoger de vergoedingen. Uw medewerkers en hun gezinsleden bepalen zelf welke aanvullende verzekering het beste bij hun situatie past.

Voor de medewerkers onder het collectieve zorgcontract van de Vereniging Hogescholen gelden de volgende kortingspercentages per aanvullende verzekering:

 • Aanvullend HBO 1 ster 15% korting
 • Aanvullend HBO 2 sterren 17,5% korting
 • Aanvullend HBO 3 sterren 27,5% korting
 • Aanvullend HBO 4 sterren 15% korting

Bij een aanvullende verzekering krijgen medewerkers en hun gezinsleden de Aanvullend HBO met extra dekking. Deze verzekering geldt voor:

 • alternatieve geneeswijzen
 • fysiotherapie
 • orthodontie voor verzekerden tot 18 jaar
 • brillen en contactlenzen
 • online modules bij psychische klachten
 • leefstijltrainingen zoals Afvallen & Afblijven, Mindfulness en Diëtiek

Aanvragen & brochures

Gezond Ondernemen

Veel druk en stress kan ervoor zorgen dat uw medewerkers uitgeblust thuis komen te zitten. Heel vervelend voor uw medewerker, maar ook voor u. Zilveren Kruis gelooft dat succesvolle bedrijven zich onderscheiden met gezonde en fitte medewerkers en helpt u om hierin succesvol te zijn.

Hoe werken wij mee aan uw gezondheidsbeleid?

We bieden u inzicht, gebaseerd op relevante feiten én ervaringen uit de markt. Samen met u als werkgever kijken we wat uw organisatie nodig heeft op het gebied van gezondheidsmanagement en zoeken we naar relevante gezondheidsoplossingen. Door onze aanpak beloven wij dat verzuim lager wordt, de kosten dalen en de medewerkerstevredenheid stijgt.

Interessant om te lezen

Waarom juist een sabbatical zo belangrijk is

06-11-2019

Wanneer je veel verantwoordelijkheid hebt, is een sabbatical het laatste waar je aan denkt. Dat zou betekenen dat je een paar maanden of langer de controle uit handen geeft. Toch is het juist als leidinggevende belangrijk om zo nu en dan helemaal los te komen van je werk.
Op zoek naar het energielek in uw organisatie

Op zoek naar het energielek in uw organisatie

20-09-2018

Of je nou leidinggevende bent, medewerker of CEO, in gesprekken met Adaptics-coach en trainer Rob van Drunen staat de mens centraal.

Vast in patronen? Durf te handelen!

24-07-2018

Medewerkers die vastzitten in hun patronen komen er zelf vaak niet uit. Daarom is Shared Ambition samen met Zilveren Kruis een pilotprogramma gestart om hogeschoolmedewerkers te helpen met het terugvinden van hun energie.

​Hoe kunt u contact opnemen?

Telefoonnummer

Nieuwe contracten
071 36 41 920

Servicedesk
071 36 41 920

Email
zorg.mkb@zilverenkruis.nl

Openingstijden

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur