Harm Edens in studio BNR

Creëer een cultuur die werkt

Een vitale sfeer op de werkvloer, daar plukt u als organisatie de vruchten van. Maar met alleen fruit op de werkvloer en sportworkshops komt u er niet. Wat kan uw organisatie leren van de koplopers in een gezonde organisatiecultuur?

Ontdek de koplopers

Laat u inspireren door koplopers in cultuur

Een ode aan de facilitaire medewerkers bij Isala en de focus op vitaliteit bij ABN AMRO. Hoe creëren deze organisaties een gezonde organisatiecultuur en wat levert het op? Harm Edens ging in gesprek met werkgevers en experts in twee podcasts over cultuur op de werkvloer.

Op zoek naar werkgeluk bij Isala

Ziekenhuisgroep Isala kwam tot het inzicht dat een groot deel van hun medewerkers geen contact heeft met patiënten, terwijl erkenning essentieel is voor werkgeluk. Hoe creëer je dan toch een vitale sfeer? ‘We willen de beste service bieden, en dat kan alleen als medewerkers in hun kracht staan.’

Lees het verhaal van Isala en beluister de podcast

Happy people, happy clients

De verantwoordelijkheid voor vitale medewerkers alleen bij HR neerleggen, daar doen ze bij ABN AMRO niet aan. ‘Van de manier waarop het sollicitatieproces verloopt tot aan cursussen en IT-systemen. Alles draagt bij aan vitaliteit op de werkvloer.’

Lees het verhaal van ABN AMRO en beluister de podcast

Interessant om te lezen

man en vrouw in gesprek

De top 10 in organisatiecultuur

Er zijn organisaties die furore maken met bijzondere HR-plannen, maatregelen en vrijheden voor hun medewerkers. Wat kunt u van deze organisaties leren?
collega's in gesprek

De start van een positieve cultuur

Welke vraag stelt u liever aan uw collega of medewerker: wat gaat er fout of waar hoop je op? Ontdek de kracht van positieve psychologie.

Bel ons

U kunt ons bereiken van ma t/m vrij
8.30 – 17.00.

MKB 071 364 19 20

Grootzakelijk 071 367 08 25

Intermediair 071 364 19 50

Stuur ons een e-mail

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mail ons direct

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn