Waarom u inlogt met DigiD

Uw gegevens goed beschermd

Wij willen uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom logt u bij Zilveren Kruis altijd in 2 stappen in. Zo kunt alleen u bij uw persoonlijke gegevens. Hiervoor gebruikt u als 1e stap uw DigiD. Als 2e stap kiest u voor een controle per sms of voor de DigiD-app.

Nog geen DigiD? Vraag het aan.​

Inloggen doet u altijd in 2 stappen

Door met 2 stappen in te loggen kunnen internetcriminelen niet bij uw privacygevoelige informatie komen. Zelfs niet als ze toch uw gebruikersnaam en wachtwoord weten. U bent de enige die bij uw persoonlijke gegevens kan komen. Alle Nederlandse zorgverzekeraars hebben afgesproken om het inloggen zo veilig mogelijk te maken. 

Zo werkt inloggen met de DigiD-app

Wilt u als 2e stap inloggen met de DigiD-app? Download de app in de Play Store (Android) of App Store (iOS). Om de app te gebruiken, activeert u deze 1 keer met een sms-controle.

De app geactiveerd? Kies bij het inloggen bij Mijn Zilveren Kruis voor ‘Ik wil inloggen met de DigiD app’. Op uw beeldscherm ziet u een QR-code. Deze scant u met de camera van uw telefoon. U volgt de stappen op uw telefoon. Logt u in op uw telefoon? Dan opent u direct de DigiD-app.

Zo werkt inloggen met sms-controle

Wilt u als 2e stap inloggen met sms-controle? Vraag sms-controle aan op DigiD als u nog geen sms-controle heeft. Dit kan met uw mobiele of vaste telefoonnummer. Bij het inloggen kiest u voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. U ontvangt een sms op het gekozen telefoonnummer.

Mijn Zilveren Kruis veilig afsluiten

U blijft automatisch 15 minuten ingelogd op Mijn Zilveren Kruis. Gebruikt iemand anders na u de computer? Sluit dan veilig af door zelf uit te loggen. Klik daarvoor op 'uitloggen' rechtsboven in uw scherm.

Praat mee op de Community

Blog sms-controle
 
 
​​

Veelgestelde vragen

Sms-controle vraagt u aan bij DigiD. Ga op Mijn DigiD naar 'Extra controle via sms instellen' en kies voor 'Controle via sms aanvragen'.

Nee. Deze optie bestaat niet meer. U logt altijd in met 2 stappen. Dit om uw privacygevoelige gegevens zo veilig mogelijk te bewaren.

Logde u eerder in met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord? Of heeft u ingesteld om een half jaar zonder sms in te loggen? Ook dan gebruikt u voortaan sms-controle of de DigiD-app als 2e stap.

Ook zonder mobiele telefoon kunt u sms-controle gebruiken. U kunt sms-controle aanvragen op Mijn DigiD met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.

Ja. U kunt ook inloggen net de DigiD-app. Download de app in de Play Store (Android) of App Store (iOS). Om de app te gebruiken, activeert u deze 1 keer met een sms-controle.

De app geactiveerd? Op uw beeldscherm ziet u een QR-code. Deze scant u met de camera van uw telefoon. U volgt de stappen op uw telefoon. Logt u in op uw telefoon? Dan opent u direct de DigiD-app.

​​
​Nee, dit is niet mogelijk. U kunt maximaal 1 gebruiker registreren per toestel.

Andere vragen over DigiD?

Op de website van DigiD vindt u onder het kopje 'Vraag en antwoord' de meest gestelde vragen.