Zorgverzekering via het werk heeft meerwaarde

Vanaf 1 januari 2023 is het niet meer mogelijk om korting op de basisverzekering te geven. Ondanks het besluit van de Eerste Kamer neemt het belang van een zorgverzekering via het werk juist toe, vindt Jan-Willem Evers, directeur Commercie. De korting op de aanvullende verzekeringen blijft uiteraard wel bestaan.
""

Gezondheid is het belangrijkste dat er is. Zeker in een tijd waarin gezondheid in relatie tot werk actueler is dan ooit. Krapte op de arbeidsmarkt en de coronapandemie zijn bijvoorbeeld onderwerpen die werkgevers, gemeenten en alliantiepartners en ons zeer bezighouden. Het bieden van een zorgverzekering via het werk is een belangrijk onderdeel van goed en aantrekkelijk werkgeverschap. Zeker in relatie tot een goede gezondheid van verzekerden en hun gezinsleden. Het is een kans voor werkgevers, gemeenten en alliantiepartners om zich te blijven onderscheiden. En medewerkers, deelnemers en leden (onze klanten) in staat te stellen zich goed te verzekeren en te werken aan hun eigen gezondheid.

Samen maken we Nederlanders gezonder

‘Als we het totaalplaatje van gezondheid bekijken, zien we dat werkgevers, gemeenten en alliantiepartners een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en welzijn van onze klanten en hun gezin’ aldus Jan-Willem. ‘We zijn de grootste collectieve zorgverzekeraar van Nederland. En werken al 15 jaar samen met bedrijven en partners om gezondheidsvraagstukken op de werkvloer op te lossen. Zo brengen we kennis en data bij elkaar en investeren actief in de ontwikkeling van gezondheidsdiensten. Samen innoveren we. Mooie voorbeelden met brede maatschappelijk impact zijn: de HeyCoach, GGZ Online, de Ploegendienst app, het Gezonder Leven platform en Actify Teams.’

Meer dan 1 miljoen klanten maken gebruik van onze 15 verschillende collectieve lijnen.

Daarin koppelen we kennis van specifieke sectoren aan bepaalde vergoedingen. We helpen hen om in kleine stappen aan de slag te gaan met hun gezondheid. Thuis en op het werk. Bijvoorbeeld in sectoren waar veel onregelmatige diensten zijn. Zoals de zorg. Hier bieden we een vergoeding voor een slaapbril en een slaapcursus voor betere rust. In de vervoerssector bieden we in de aanvullende verzekering bijvoorbeeld een vergoeding voor een online training omgaan met agressie. 

Een beweging van zorgcollectief naar gezondheidscollectief. 

Dát is de beweging die we samen met werkgevers, gemeenten en alliantiepartners willen maken. Jan-Willem: ‘We willen de ontwikkelingen van de afgelopen jaren vasthouden. En verder uitbouwen. We zien mogelijkheden om dat samen te versnellen. Zo kunnen onze klanten in het collectief nog effectiever aan de slag met hun gezondheid. En blijven ze in de komende jaren verzekerd van goede zorg. 

Heeft u vragen? Neem contact op met onze adviseur.

Jareau van Gils
Adviseur zorg- en inkomensverzekeringen

Maak een afspraak