sWitch-Traject

Zijn medewerkers langer dan 4 weken, maar niet langer dan 13 weken uit de roulatie? Dan is het sWitch-traject een zeer geschikt re-integratieprogramma. Zowel op preventief vlak als op het gebied van revalidatie.
""
  • Tijdens het programma weer opbouwen van het werk
  • Pro-actieve aanpak
  • Verschillende thuishulp mogelijk

Aanvragen

Door fysieke of mentale gezondheidsproblemen is een medewerker nu al vier weken afwezig. Door het sWitch-Traject programma wordt deze medewerker gestimuleerd om weer met motivatie en energie aan de slag te gaan.

Werkhervatting

De activiteiten binnen het programma zijn zowel preventief als revaliderend. Door motiverende impulsen wordt een actieve bijdrage van de medewerker gevraagd. Dit leidt tot een verbeterde belastbaarheid, maar ook tot leefstijlveranderingen. Deze voorwaarden zijn nodig om verantwoord het werk te kunnen hervatten. Door het versnellen van een actieve, productieve en duurzame werkhervatting wordt de verzuimduur verminderd.

Wat leert de medewerker?

Het sWitch-Traject heeft als belangrijkste doel om al tijdens het traject de werkzaamheden op te bouwen. De medewerker leert:

  • Functionele mogelijkheden in te zetten
  • Belastbaarheid en fitheid te verbeteren
  • Zelfredzaamheid te vergroten
  • Werkomgeving gezond te gebruiken

De afspraken met de werkgever worden tijdens een driegesprek gemaakt en aansluitend gerapporteerd. Het sWitch-Traject duurt maximaal 3 maanden, maar over het algemeen korter. Na afloop van het traject wordt de medewerker nog 3 maanden gemonitord.

U kunt deze gezondheidsoplossing zonder tussenkomst van uw huisarts of bedrijfsarts bij ons aanvragen. Wij raden u aan om voor het aanvragen bij uw huisarts of bedrijfsarts te informeren of deze gezondheidsoplossing passend voor u is.

Doel gezondheidsoplossing

  • Weer opbouwen van werkzaamheden tijdens het programma
  • Belastbaarheid, fitheid en zelfredzaamheid vergroten
  • Snel weer volledig op de werkvloer

Zorgaanbieder: Work Solutions Nederland

Kosten per medewerker
één programma, per medewerker, per kalenderjaar
Vergoeding Uw eigen bijdrage (excl. btw)
€ 2.342,- 50%
€ 1171,-

 

Aanvullende voorwaarden

Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

Wat u verder moet weten

De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! (pdf) vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

Heeft u vragen?

Bel ons

071 365 21 00

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Bereikbaar ma t/m vrij 08:00 tot 17:30 uur.

Stuur ons een email

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur een email

Chatten met een adviseur

We geven direct antwoord op uw vragen.

Chat nu niet beschikbaar.