De kracht van Volledig Pakket Thuis in de wijk

De zorgvraag in de Wlz neemt de komende jaren flink toe, net zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de groeiende wens van (toekomstige) klanten om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Deze uitdaging aangaan kan met onder andere Wlz-zorg in de leveringsvorm Volledig Pakket Thuis (VPT) in de Wijk. Bij VPT in de Wijk levert één zorgaanbieder 24-uurszorg bij de klant thuis, in zijn of haar vertrouwde omgeving.

Masterclass VPT in de wijk

Zilveren Kruis Zorgkantoor faciliteert zorgaanbieders bij het vormgeven van deze leveringsvorm. Naast een inspiratieboekje en een webinar bestaat die ondersteuning ook uit het aanbieden van een Masterclass VPT in de Wijk. De Masterclass is een stevige basis waarop zorgaanbieders kunnen voortbouwen als het gaat om VPT in de Wijk.

Drieluik masterclass vanuit 3 perspectieven belicht

Enkele zorgaanbieders gaven, in samenwerking met het zorgkantoor, de afgelopen jaren vorm aan VPT in de Wijk. En dan vooral: hóe zorgorganisaties deze tak van sport kunnen optuigen. Veel zorgaanbieders hebben in toenemende mate interesse in het leveren van VPT in de Wijk, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Er is vrees voor hoge kosten. Ook vragen ze zich af waar ze de mensen vandaan moeten halen om ouderen thuis zorg en ondersteuning te geven. Dit drieluik gaat over de Masterclass, belicht vanuit de samensteller Vilans, deelnemer Coloriet en aanjager Zilveren Kruis Zorgkantoor.

Masterclass VPT in de wijk (pdf)