Zwangerschap en geboorte - Zilveren Kruis Achmea

Zwangerschap en geboorte

Tijdens uw zwangerschap is het extra belangrijk om gezond te leven. Op die manier krijgt uw kind immers de beste start. Ook als u zwanger wilt worden is het goed om stil te staan bij uw leefwijze. Dit geldt overigens ook voor mannen. 

Als u een Beter Af Plus polis met minimaal 2 sterren heeft, dan kunt u gratis een kraampakket aanvragen. Hierin vindt u allerlei medische artikelen die van pas komen voor én na de bevalling.

Goed om te weten: het is belangrijk dat u in de 4de maand van uw zwangerschap contact opneemt met een kraamcentrum om kraamzorg aan te vragen.

Bekijk ook de meest voorkomende vergoedingen op het gebied van zwangerschap:

 

Onze Zwangerschaps-checklist is een handig overzicht met prakische informatie over alle dingen die u tijdens de zwangerschap regelt.  

Zwanger worden

Als u zwanger wilt worden is het goed stil te staan bij uw leefwijze. Gezond leven draagt al voor de bevruchting bij aan de gezondheid van uw baby en verhoogt de kans op een zwangerschap.

Zwanger zijn

Tijdens uw zwangerschap bereidt u zich voor op de komst van uw kindje. Verder moeten er veel zaken geregeld worden. Wij proberen zo goed mogelijk met u mee te denken.

Over de bevalling

Als u gaat bevallen, zijn er normaal gesproken twee mogelijkheden: thuis of in het ziekenhuis.

Na de geboorte

Wanneer u bent bevallen wilt u natuurlijk zoveel mogelijk genieten van uw baby. Maar er moet ook een aantal zaken geregeld worden.

Geboortezorgservice: zorgen uit handen

Wij ondersteunen u graag bij het regelen van zaken rondom uw zwangerschap, zoals het vinden van het kraamcentrum dat bij u past.