Waarom seizoensfruit en -groente duurzaam en gezond zijn
Seizoensfruit en -groente? Daar pluk jij de vruchten van!
Zeg eens eerlijk... Aardbeien en kersen smaken toch het lekkerst in de warme zomers? Zo’n fris en fruitig ‘zomerkoninkje’ voorziet je direct van nieuwe energie op een zonnige zomerdag. Maar als de kou op de deur klopt, is het juist weer feest met een (winterpa)radijsje op je bord. Elk seizoen heeft zijn eigen oogst, waar bepaalde soorten groente en fruit bij horen.
Veel soorten groente en fruit importeren we uit het buitenland, per boot of vliegtuig. Of we verbouwen het in kassen en slaan het gekoeld op. Daardoor kunnen we het hele jaar bijna alle soorten groente en fruit eten. Dat is fijn, maar het is ook wat minder duurzaam. Seizoensfruit en -groente groeien gewoon op de Nederlandse akkers. Dat scheelt transport, energie en kosten. Goed voor de lokale boeren, het milieu én jouw portemonnee!