Aanpassing inkoopbeleid Ketenaanpak zorg en ondersteuning voor kinderen met overgewicht en obesitas 2024

Er is op dit moment landelijk gezien nog veel onduidelijk over onder andere de vereiste competenties van, en de opleidingseisen voor de betreffende zorgverleners en de erkenning van GLI-programma’s voor kinderen. Zoals eerder vermeld, kunnen wij daarom nog geen datum noemen waarop wij de overeenkomsten kunnen aanbieden. Wij houden u op de hoogte en laten u weten wanneer dat wel het geval is.

Omdat er op een paar punten wel meer duidelijkheid is gekomen, hebben we het inkoopbeleid 2024 aangepast. In dit bericht leest u om welke aanpassingen het gaat en waarom we dit hebben aangepast.

Voorwaarden sluiten Overeenkomst Centrale Zorgverlener aangepast

Als gevolg van landelijke ontwikkelingen is er meer duidelijkheid gekomen over de vereisten waar een Centrale Zorgverlener aan moet voldoen. Bij de Centrale Zorgverlener moet het gaan om een (jeugd)verpleegkundige met een HBO+ opleiding. Voorheen was bepaald dat de Centrale Zorgverlener een HBO+ opleiding moest hebben gevolgd in een sociaal-maatschappelijke of (para)medische richting. De overige voorwaarden waaraan een Centrale Zorgverlener moet voldoen, zijn hetzelfde gebleven.

Voorwaarden sluiten Overeenkomst GLI voor kinderen aangepast

Vanwege landelijke ontwikkelingen is aan de inkoopvoorwaarde die gaat over de vereisten waar een kinderleefstijlcoach aan moet voldoen, een bepaling toegevoegd. Zodra de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) een register voor kinderleefstijlcoaches heeft opgesteld, moeten de kinderleefstijlcoaches daarin geregistreerd staan.

Bekijk het aangepaste inkoopbeleid

Inkoopbeleid Ketenaanpak voor kinderen met overgewicht 2024 (pdf)