Aanpassing inkoopbeleid Ketenaanpak zorg en ondersteuning voor kinderen met overgewicht en obesitas 2024

Wij hebben het inkoopbeleid 2024 aangepast. In dit bericht leest u welke aanpassing dit is en waarom we dit hebben aangepast.

De planning voor de contractering is aangepast

Het Zorginkoopportaal van VECOZO voor de contractering voor 2024 gaat niet uiterlijk 30 september 2023 open, maar uiterlijk op een datum die we later bekend maken. Dit doen we bij een volgende wijziging van het inkoopbeleid. Als gevolg van de wijziging van de datum 30 september 2023 wordt ook de datum 12 november 2023 (Communicatie met verzekerden over gecontracteerde zorg tot dan toe) gewijzigd. Deze datum komt definitief te vervallen.

Dit is de reden van de aanpassing

Zilveren Kruis voorziet dat zij uiterlijk 30 september 2023 geen overeenkomsten kan aanbieden aan de zorgaanbieders, omdat er over een aantal zaken nog onduidelijkheid bestaat. Zoals onder andere over de vereiste competenties van, en de opleidingseisen voor, de betreffende zorgverleners, de bijbehorende registers en de erkenning van GLI-programma’s voor kinderen. We weten niet wanneer we hier wel duidelijkheid over hebben. Daarom kunnen we nu helaas nog geen nieuwe datum noemen waarop we de overeenkomsten kunnen aanbieden.

Bekijk het aangepaste inkoopbeleid

Inkoopbeleid Ketenaanpak voor kinderen met overgewicht 2024 (pdf)