Optimaal faciliteren en impact bepalen ten tijde van het coronavirus

Er vindt intensieve afstemming plaats tussen VWS, zorgverzekeraars, zorgkantoren en ROAZ (Regionale Overleggen Acute Zorgketen). En samen met branche- en beroepsorganisaties brengt de overheid de mogelijke impact in kaart.

Zorgorganisaties en zorgprofessionals optimaal faciliteren

Zorgverzekeraars en zorgkantoren willen zorgorganisaties en zorgprofessionals optimaal faciliteren in het belangrijke werk dat zij doen. We zijn daarom ook betrokken bij overleg en afstemming in de Regionale Overleggen Acute Zorgketen (ROAZ). Daar komen alle vragen samen met betrekking tot onder meer capaciteit, beschikbaarheid hulpmiddelen of faciliteiten en eventuele financiƫle knelpunten. Wij houden nauw contact met onder meer ZN, de Rijksoverheid, toezichthouders, vertegenwoordigers van patiƫnten en zorgverleners.

Mogelijke impact in kaart brengen

De ingrijpende maatregelen van de overheid (tot en met in ieder geval 6 april) heeft voor veel zorgprofessionals impact. Samen met branche- en beroepsorganisaties brengt de overheid daarom de mogelijke impact in kaart. Het opvangen van de grootste knelpunten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het ministerie, de toezichthouders, zorgorganisaties, zorgverzekeraars en zorgkantoren. 

Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent

Voor al uw reguliere vragen, kunt u bij ons terecht zoals u gewend bent. Zodra wij meer nieuws hebben over het coronavirus of maatregelen voor zorgaanbieders, dan informeren wij u hierover. U kunt daarnaast de bovengenoemde websites raadplegen om op de hoogte te blijven.