Ontwikkelafspraken: daar moeten we wat mee!

Wij hebben in de afgelopen jaren met veel van onze zorgaanbieders ontwikkelafspraken gemaakt. Daarmee is er veel informatie over waar en hoe er binnen de gehandicaptenzorg aan de weg wordt getimmerd. Zilveren Kruis ziet hoe zorgaanbieders met bevlogenheid met hun eigen thema's bezig zijn om de kwaliteit van zorg en ondersteuning voor klanten te verbeteren. Deze informatie delen wij graag.

Bekijk de publicatie: Ontwikkelafspraken 2017 gehandicaptenzorg (pdf)

Inspireren en gebruik maken van ervaring

Wij willen informatie delen om zorgaanbieders en cliëntenraden te inspireren met thema's die relevant kunnen zijn om zorg aan cliënten te verbeteren. Wij denken dat de thema's waarover afspraken zijn gemaakt, leerzaam en richtinggevend kunnen zijn voor de verbeterrichtingen die zorgaanbieders gaan formuleren op basis van het kwaliteitskader gehandicaptenzorg. Wellicht zijn er afspraken die een antwoord vormen op ontwikkelpunten die uit het kwaliteitsrapport van de aanbieder naar voren komen.

Belangrijkste thema's inzichtelijk maken

Wij zien daarnaast dat ervaringen van aanbieders beter gedeeld zouden kunnen worden. Waarom altijd zelf het wiel uitvinden of stoten aan dezelfde steen? Het kan behulpzaam en efficiënt zijn als wij zorgaanbieders die met dezelfde onderwerpen bezig zijn met elkaar in contact brengen. We hebben de onderwerpen daarom geplot in de drie bouwstenen van het kwaliteitskader voor de gehandicaptenzorg. De grootte van het thema staat symbool voor hoe vaak er over dat thema afspraken zijn gemaakt.