Informatiebijeenkomsten over de overheveling van mobiliteitshulpmiddelen

Per 1 januari 2020 worden mobiliteitshulpmiddelen voor alle cliënten in een Wlz-zorginstelling verstrekt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Naast rolstoelen gaat het ook om nieuwe hulpmiddelen, zoals scootmobielen, niet gebruikelijke fietsen, aangepaste wandelwagens, buggy’s en aangepaste autostoeltjes voor kinderen. Deze hulpmiddelen worden nu nog verstrekt door de gemeente vanuit de Wmo.

Goed voorbereid

U bent als zorgaanbieder vanaf 1 januari 2020 verantwoordelijk voor de indicatiestelling van deze mobiliteitshulpmiddelen voor alle cliënten in uw zorginstelling. Het is belangrijk dat u goed bent voorbereid op deze wijziging die per 1 januari 2020 ingaat. Daarom organiseren de zorgkantoren landelijke informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten informeren we u over het indicatieproces en de manier waarop het zorgkantoor vanaf 2020 aanvragen beoordeelt. Ook kunt u tijdens de bijeenkomsten kennismaken met de mobiliteitshulpmiddelen.

Regionale bijeenkomsten

In de periode november tot en met begin december organiseren de zorgkantoren gezamenlijk bijeenkomsten, verspreid over het land.

Datum Locatie in de buurt van
Dinsdag 5 november 2019 Drachten
Donderdag 7 november 2019 Zaandam
Maandag 11 november 2019 Breda
Donderdag 14 november 2019 Roermond
Donderdag 21 november 2019 Nieuwegein
Dinsdag 26 november 2019 Leiden
Donderdag 28 november 2019 Rotterdam
Dinsdag 3 december 2019 Doetinchem
Dinsdag 10 december 2019 Meppel-Zwolle

Aanmelden is niet meer mogelijk

De bijeenkomsten zijn primair bedoeld voor paramedisch behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeuten of ergotherapeuten) die voor uw organisatie de indicatiestelling (gaan) verzorgen. Deelnemen aan één van deze bijeenkomsten is niet meer mogelijk.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw zorginkoper. U krijgt binnenkort ook meer informatie over de wijziging per 1 januari 2020 via het zorgkantoor.