Zorg in natura (ZIN)

Zorg in natura is zorg die de zorgaanbieder voor u regelt. De zorgaanbieder bepaalt hoe u de zorg krijgt en zorgt voor de administratie. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Zorg in natura wordt wel afgekort ZIN genoemd. Voor langdurige zorg zijn er verschillende vormen van zorg in natura, dus zorg die u van een zorgaanbieder krijgt.

 

U kiest hoe u de langdurige zorg wilt krijgen

Bij het regelen van langdurige zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz) is er een moment waarop u kiest hoe u de zorg wilt krijgen. Thuis of in een zorginstelling. En dan komen die zorgvormen aan de orde.

Als u een indicatie aanvraagt voor langdurige zorg bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) kunt u aangeven hoe u de zorg wilt krijgen. Het is handig om al voor deze aanvraag te bedenken wat het beste bij uw situatie past.

Soorten zorg in natura:

 

U kunt ook zelf langdurige zorg regelen met een persoonsgebonden budget (pgb)

Tegenover zorg in natura staat persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb bepaalt u zelf wie uw zorgverlener wordt. U koopt zelf de zorg in en regelt zelf de administratie. Dat geeft u meer vrijheid, maar daar staan ook verplichtingen tegenover.

Bepaal welke vorm van langdurige zorg het beste bij u past

Heeft u een andere vraag?

Of wilt u contact met ons? We helpen u graag verder.

Telefoneren

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 18.00 uur

038 456 78 88
Chatten

Chat met ons

E-mailen

Mail ons

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur een e-mail
Adresgegevens

Postadres

Zilveren Kruis Zorgkantoor
Postbus 353
8000 AJ Zwolle