Het PGB Portaal voor budgethouders in de regio Zaanstreek-Waterland

U heeft het misschien al gehoord! Vanaf 12 oktober 2020 maken budgethouders en zorgverleners in de regio Zaanstreek-Waterland de overstap naar het PGB Portaal. De regio Flevoland is vorig jaar al aangesloten op dit portaal. In dit portaal regelt u alles rondom het pgb zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met uw zorgverlener tot het declareren van de zorg.

Uw pgb zelf regelen op het PGB Portaal

Bij de ontwikkeling van het portaal staat uw belang als budgethouder voorop. Dit kunt u allemaal doen in het PGB Portaal:

 • U ziet alleen gegevens die voor u nodig zijn
  Budgethouders, zorgverleners en het zorgkantoor werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen de gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.
 • Fouten worden voorkomen
  De zorgovereenkomsten en declaraties die u invoert worden voor een groot deel automatisch gecontroleerd door het portaal, dit voorkomt fouten en de verwerking gaat sneller.
 • Zorgovereenkomst digitaal opstellen
  In het PGB Portaal kunt u samen met uw zorgverlener een zorgovereenkomst digitaal opstellen en ondertekenen. U krijgt alleen de vragen te zien die op uw situatie van toepassing zijn. Dit maakt het opstellen overzichtelijk.
 • Declaraties meteen goedgekeurd voor uitbetaling
  Het PGB Portaal controleert meteen of uw declaratie klopt met de afspraken in de zorgovereenkomst. Als u de declaratie indient, weet u zeker dat de declaratie uitbetaald mag gaan worden.
 • Minder gegevens invullen
  U hoeft niet elke keer opnieuw uw eigen gegevens en die van uw zorgverlener in te vullen. Deze gegevens worden opgeslagen in het profiel. Dat scheelt tijd.

Lees meer in de brochures

Het PGB Portaal - flyer voor budgethouder (pdf)
Het PGB Portaal - flyer voor zorgverlener (pdf)

Inloggen in het PGB Portaal

Op mijnpgb.nl staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe PGB Portaal werkt. Ook vindt u 4 instructiefilmpjes. Bijvoorbeeld een uitleg over het invoeren van een zorgovereenkomst. Inloggen in het PGB Portaal doet u veilig met uw DigiD.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 18.00 uur.

Neem contact op via het contactformulier

Stuur eenvoudig uw documenten:

Naar het contactformulier