Advies: VPT (jonger dan 18 jaar)

Wat houdt een Volledig Pakket Thuis (VPT) in?

U ontvangt dezelfde zorg en begeleiding als in een zorginstelling maar dan thuis in uw eigen omgeving. 1 zorgaanbieder levert al uw zorg.

U geeft door aan het Zorgkantoor welke zorgaanbieder u wilt. Deze zorgaanbieder moet een contract met het Zorgkantoor hebben. De zorgaanbieder bespreekt met u van tevoren hoe uw zorg precies geleverd wordt. Bijvoorbeeld op welke tijden u hulp krijgt bij de persoonlijke verzorging.

 

Wat regelt u zelf?

U bespreekt met de gecontracteerde zorgaanbieder hoe de zorg precies geleverd moet worden. In een zorgplan legt u de afspraken vast die u maakt met uw zorgaanbieder.

 

Wat moet ik betalen?

U betaalt geen eigen bijdrage aan het CAK voor VPT omdat de ontvanger van de zorg jonger dan 18 jaar is.

 

Waar moet ik op letten?

 

  •  Algemene medische zorg regelt u niet vanuit een VPT. Denk aan huisartszorg. Als u kiest voor een volledig pakket thuis en dus thuis woont, wordt uw algemene medische zorg vergoed uit uw zorgverzekering. Of deze vergoed worden hangt af van het pakket dat u kiest. De huisarts is verantwoordelijk voor uw algemene medische zorg.
  • U kunt gebruik maken van door het Zorgkantoor gecontracteerde zorgaanbieders. Het kan dus voorkomen dat de zorgaanbieder die u wilt geen contract heeft. Deze zorgaanbieder kunt u niet kiezen bij een VPT. Zoek uw zorgaanbieder in de zorgzoeker>  

 

Maak de keuzehulp opnieuw

Heeft u een andere vraag?

Of wilt u contact met ons? We helpen u graag verder.

Telefoneren

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 18.00 uur

038 456 78 88
Chatten

Chat met ons

E-mailen

Mail ons

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur een e-mail
Adresgegevens

Postadres

Zilveren Kruis Zorgkantoor
Postbus 353
8000 AJ Zwolle